Viltspårspremiär

Ztimma med rådjursklöv

Ztimma med rådjursklöv

Ztimma med rådjursklöv

Ztimma med rådjursklöv

Ztimma viltspårar
Tur hussen kan följa med och fota medan matten är ute och traskar i spåret! Foto: Johan Lundmark

Igår fick Ztimma gå ett viltspår för första gången, 240 steg långt (ja, jag och avstånd ni vet…!). Till en början var hon försiktig när hon undersökte spårstarten och vittringen som låg där, hon la sig till och med ner en stund och viftade på svansen lite försiktigt. Efter lite uppmuntran följde hon spåret, men var ganska yvig (för mycket vittring kvar?) och gick flera gånger med hög nos så jag saktade ner farten tills hon satte ner nosen i backen igen. Summa summarum gjorde hon ett helt okej spår för att vara första gången på ett halvår typ, och för att vara det allra första viltspåret. Hon blev ganska lycklig när hon hittade klöven och fick bära den hela vägen tillbaka till bilen. Ska bli spännande att se hur nästa spår går, när hon fått en trevlig minnesbild av att hitta klöven i slutet av spåret! :)

5 kommentarer:

 1. Så kul att det gick bra.. :D
  använder ni blodrör eller sån käpp när vi lägger? Eller använder ni ständflaska??
  Om man har stänkflaska kan det ju medföra att de spårar med hög nos oxå..
  De blir ju såå stolta när de hittar klöven.. D
  Kiwi var väldigt spökig i början.. Trodde nog att det skulle komma nån och ha ihjäl henne i spåret.. :D Hoppas det är lugnare nu i vår.. Vi ska sätta igång igen så vi kommer ut i öppen!
  Kramar!!!

 2. duktig ztimma!! åh vad jag längtar till all snö är borta här så man kan ge sig ut på lite träning i skogen med tjejerna. men nu har vi fint vårväder och en massa plusgrader nästan varje dag så nu smälter det ganska snabbt. om någon vecka till så kanske vi kan ge oss ut. :)
  åker ni norrut något i sommar? i så fall måste vi ses! kram!

Stängt för kommentarer.