Johans jättegädda

Johans jättegädda
En nöjd fiskare.

För oss är det stort! I fredags kväll fick Johan upp en gädda på ett ”litet skitdrag” som han sa. *s* Men lika nöjd för det var han! När vi väl fick upp gäddan i båten visade det sig att den vägde 5,7 kilo och var 97,5 cm lång! Det är lite skillnad mot de små gäddorna runt 2 kilo som vi brukar få upp. :) Grattis älskling!

Det brukar vara svårt att få fisk vid den här tiden när vattnet blivit så pass varmt, men det har varit ganska lyckat fiske ändå måste jag säga – jag har fått 5 gäddor hittills.

Ikväll blir det surströmming hos en faster till Johan. *urk* Jag får en väl prova en liten bit, men har väldigt svårt att tro att jag skulle uppskatta det. Förmodligen kommer jag storkna redan när jag kommer dit eftersom jag är så känslig för lukter. :D Överlever jag så finns det köttfärspaj att äta! ;)

17 kommentarer:

 1. :razz: Ett litet skitdrag ja… Kommer ihåg när jag fick en 5 kilosgädda på metmask… Fast det är en historia för sig. Fina Flatten i tidigare inlägget… Härligt väder under dina fotosessions!

 2. Jises vad stor! Jag har fiskat gädda en gång med sån stor flyt wobbler.. Hm.. jag fick en gädda på 18 cm.. hahaha.. Den var nog hungrig eftersom den tog den stora wobblern.. Släppte honom igen :)

 3. Grattis till Johan, vilken baddare. Lycka till på sutströmmingskalaset. Vi skulle också ha surströmming i Skåne en gång när farfar hade varit på ulvön och fått en burk. Vi öppnade den ute som väl var , jag skulle ta en bit och smaka ,men det gick ej jag spottade och fräste och katterna sprang till skogs av lukten. Det slutade med att vi grävde ned innehållet.
  Men vi har faktiskt haft surströmmingsfest för ett antal år sedan och då gick det bättre, så vi
  kan äta det, men inte gärna.Kram från oss.

 4. Tack – det känns skönt! Tack själv för det ko-la sommarkortet! :wink:

  Gratta Johan till den stiliga fångsten – starkt jobbat!

 5. WOW, vilken gädda! Tusan va kul…. grattis får jag allt säga!
  Fiska som är så oerhört härligt och kul med. En rolig sak att göra tillsammans oxå :)
  Kram kram

 6. Hej! har följt din blogg ett tag men det här är första gången jag skriver kommentar.
  Stor gädda på ett ”skit” drag :smile: .
  Surströmming är inget för mig,har provat inlindad med potatis i tunnbröd,nja,inget för mig i allafall.Lycka till med premiären i allafall.
  Ha det bra

 7. OJ! Grattis! Det var ingen dålig firre det! :grin: Har nog aldrig ens sett en så stor innan ens!!!!

 8. WOOOOOW vilken fångst!!! Annat än vad vi fick sist vi var ute & fiskade.
  Ha det fint! Kram Malin

Stängt för kommentarer.