Träning med schäferkompisar

Igår eftermiddag åkte vi ner till stugan tillsammans med Berit & Joakim och deras två schäfrar. Vi började med en liten promenad för att hundarna skulle lära känna varandra och sedan tränade vi lydnad på fotbollsplanen jämte stugan. Berit körde sina hundar och Tinca var lagom uppjagad när det var hennes tur. Men inte var hon fokuserad på mig inte – antingen var det bollen, apportbockarna eller Berit som var det intressanta. Efter ett tag lugnade hon dock ner sig och fokuserade mer på mig, och vi gjorde ett riktigt bra avslut med fjärrdirigering! Berit testade Tinca lite oxå, men då var fokus på mig istället. *suck*

Sen var det dags för en jättetrevlig kräftskiva och vi gick och la oss framåt halv två. I morse gick vi en kort promenad och åt frukost och sedan bar det av till platsen där vi skulle lägga spår. Berit la ett spår åt Tinca med 7 apporter + slutapport och efter det fick Berits ena hund gå ett förföljelsespår, som gav avsedd effekt! Hon blev jättetaggad!

Så – äntligen dags för Tincas spår! Hon var het som vanligt och var slarvig i början, men hon hittade alla apporter och skötte sig jättebra! Varje apport byttes mot älgkött och vid slutapporten fick hon även favvobollen. Tack Berit för ett kanonspår!! När vi gått klart spåret började det regna, så vi åkte till stugan och åt lunch i form av korv med bröd.

Efter ”lunchrasten” gick vi ner till fotbollsplanen igen för att träna lydnad – denna gången skulle vi göra ett test med Berit som förare åt Tinca. Tyvärr är min kära hund inte särskilt rolig eftersom hon nästan ALLTID är fokuserad på nåt annat än den som tränar med henne. Tränar jag, så är hon intresserad av Johan eller Berit, tränar Berit är hon intresserad av mig eller Johan och tränar Johan är hon intresserad av… ja, ni fattar! Man känner sig så otillräcklig när hundskrället hela tiden vill nån annanstans! Jag vet att hon har otroligt stark flockkänsla och att hon måste ha stenkoll på alla hela tiden, men det är urjobbigt att inte känna att hunden är intresserad av en, trots att hon ÄLSKAR allt man erbjuder henne ska hon ändå ha ”det andra” också. *SUCK* Hur kan man komma åt det här egentligen, är det nån som har förslag så hör gärna av er. Svårt för er att kunna veta såklart, när ni inte sett hur hon är… Nåja, i värsta fall får väl jag och Tinca fortsätta träna lydnad på egen hand och ha kul ihop, men lägga ner det där med tävling helt…

Det enda som ”förstört” tiden i stugan (förutom lite regn) är grannarnas två hundar som skällt nästan KONSTANT sen vi kom igår kväll, tills dess att vi åkte nu i eftermiddags! Helt sanslöst… De sitter bundna i trädgården och skäller hela tiden. I morse vaknade vi av att de satte igång att skälla vid 6-7-tiden. I övrigt har åtminstone jag och Johan haft det riktigt riktigt kul! TACK Berit och Joakim för en jättebra ”semester”! Det gör vi om snart!!

Ällen
Axets Ällen

Dior
Axets Dior, snart 7 månader

Joakim och hundarna
Joakim, Ällen och Dior

Tinca med metallapport
Tinca med metallapporten
Dior med metallapport
Dior kan också!
Ällen apporterar
Ällen med vanliga apporten

Johan och Tinca
Johan och Tinca i ett fotgående
Dior
Dior

Blivande skyddshund?
Berit med Dior – blivande skyddshund?

Dior
Dior