Trning med schferkompisar

Igr eftermiddag kte vi ner till stugan tillsammans med Berit & Joakim och deras tv schfrar. Vi brjade med en liten promenad fr att hundarna skulle lra knna varandra och sedan trnade vi lydnad p fotbollsplanen jmte stugan. Berit krde sina hundar och Tinca var lagom uppjagad nr det var hennes tur. Men inte var hon fokuserad p mig inte – antingen var det bollen, apportbockarna eller Berit som var det intressanta. Efter ett tag lugnade hon dock ner sig och fokuserade mer p mig, och vi gjorde ett riktigt bra avslut med fjrrdirigering! Berit testade Tinca lite ox, men d var fokus p mig istllet. *suck*

Sen var det dags fr en jttetrevlig krftskiva och vi gick och la oss framt halv tv. I morse gick vi en kort promenad och t frukost och sedan bar det av till platsen dr vi skulle lgga spr. Berit la ett spr t Tinca med 7 apporter + slutapport och efter det fick Berits ena hund g ett frfljelsespr, som gav avsedd effekt! Hon blev jttetaggad!

S – ntligen dags fr Tincas spr! Hon var het som vanligt och var slarvig i brjan, men hon hittade alla apporter och sktte sig jttebra! Varje apport byttes mot lgktt och vid slutapporten fick hon ven favvobollen. Tack Berit fr ett kanonspr!! Nr vi gtt klart spret brjade det regna, s vi kte till stugan och t lunch i form av korv med brd.

Efter ”lunchrasten” gick vi ner till fotbollsplanen igen fr att trna lydnad – denna gngen skulle vi gra ett test med Berit som frare t Tinca. Tyvrr r min kra hund inte srskilt rolig eftersom hon nstan ALLTID r fokuserad p nt annat n den som trnar med henne. Trnar jag, s r hon intresserad av Johan eller Berit, trnar Berit r hon intresserad av mig eller Johan och trnar Johan r hon intresserad av… ja, ni fattar! Man knner sig s otillrcklig nr hundskrllet hela tiden vill nn annanstans! Jag vet att hon har otroligt stark flockknsla och att hon mste ha stenkoll p alla hela tiden, men det r urjobbigt att inte knna att hunden r intresserad av en, trots att hon LSKAR allt man erbjuder henne ska hon nd ha ”det andra” ocks. *SUCK* Hur kan man komma t det hr egentligen, r det nn som har frslag s hr grna av er. Svrt fr er att kunna veta sklart, nr ni inte sett hur hon r… Nja, i vrsta fall fr vl jag och Tinca fortstta trna lydnad p egen hand och ha kul ihop, men lgga ner det dr med tvling helt…

Det enda som ”frstrt” tiden i stugan (frutom lite regn) r grannarnas tv hundar som skllt nstan KONSTANT sen vi kom igr kvll, tills dess att vi kte nu i eftermiddags! Helt sanslst… De sitter bundna i trdgrden och skller hela tiden. I morse vaknade vi av att de satte igng att sklla vid 6-7-tiden. I vrigt har tminstone jag och Johan haft det riktigt riktigt kul! TACK Berit och Joakim fr en jttebra ”semester”! Det gr vi om snart!!

llen
Axets llen

Dior
Axets Dior, snart 7 mnader

Joakim och hundarna
Joakim, llen och Dior

Tinca med metallapport
Tinca med metallapporten
Dior med metallapport
Dior kan ocks!
llen apporterar
llen med vanliga apporten

Johan och Tinca
Johan och Tinca i ett fotgende
Dior
Dior

Blivande skyddshund?
Berit med Dior – blivande skyddshund?

Dior
Dior