Kursstart och lydnadsträning

Idag var det då dags för kursstart på min Fortsättningskurs 1, spännande! Tio olika hundar, varav tre stycken var med på min förra kurs. Jag och Lena (som jag håller kursen med) satte oss ner och gick igenom det sista när vi kom till klubben, och sedan hann vi träna våra egna hundar i nån kvart innan det var dags att ta emot deltagarna. Tinca var okoncentrerad och ville hellre leka med favoritkompisen Biffen än att träna lydnad med mig. Men efter ett tag gick det bättre! Vi körde lite fotgående, inkallning med ställande, vanligt ställande under gång och några olika hopp. Lydnadsklass 1-hopp, hopp-sitt-hopp, hopp-apportering mm, och hon var jätteduktig!

Kursen gick bra, det verkar vara många olika slags människor och hundar, och vi får nog åtminstone en hund att bita i. Kul tycker jag! Utmaningar ska man ha…! Jag längtar redan efter nästa tillfälle då vi får lära känna hundarna!

Efter kursen släppte vi Tinca och Biffen så de fick rasa av sig, de låg bredvid oss i klubbstugan i nästan två timmar, så de hade lite energi att göra av med!

Sen körde Lena och Biffen igenom Lkl 1 med kommendering och efter det var det Tincas tur. Hon var totalt fokuserad på Biffen och var stirrig, okoncentrerad och slarvig. Hon varvade upp och pep/småylade hela fotgåendet till att börja med. Suck! Sättandena blev vääääldigt sneda, då hon vred sig lite åt Biffens håll hela tiden. Hon trängde som tusan och gjorde dåliga vändningar. Nåja, läggandet under gång var bra, hon tvärnitar direkt, och viker sig bakåt, så hon gör rätt, men själva läggandet går ganska långsamt. Inkallningen är jag jättenöjd med, bra fart och rak ingång! Ställandet var däremot kasst, jag kände det redan på framföringen, hon tog ett par steg och det gör hon normalt sett aldrig, så jag bröt och gjorde om, och då tvärnitade hon som vanligt!

Sen – blev hon en helt annan hund!! Jag kände hur vi fick kontakt och hur hon blev fokuserad på mig, hon slutade pipa och stirra och följde mig bra! Jag la henne efter ställandet och gick fram till hindret, sen ropade jag in henne och hoppet gick fint! Eftersom vi fick så bra kontakt gjorde jag lite fotgående till, bara för att det skulle vara minnesbilden för oss, och hon gick skitbra!! Är så himla nöjd, vad skönt det känns att vi lyckades vända den dåliga första delen av träningen till att göra ett så bra avslut! Tänk om jag kunde lyckas med det på tävling oxå, då skulle ingen slå oss! *hehe*
Mellan momenten valde jag att vara helt lugn och bara klappa om Tinca, inget bus, ingen lek, bara lugn och ro och en älgköttbit när hon var jätteduktig. Fungerade himlans bra, hon tröttnade inte ens utan blev tvärtom bättre mot slutet! Tror vår långa lydnadspaus har varit väldigt bra för oss faktiskt! Och vilken motivation jag har, träningsglädjen har verkligen kommit tillbaka!!!

I morgon ska vi åka ner till stugan och bäst av allt är att Berit, hennes kille och hennes hundar hänger med! Vi ska ha kräftskiva i morgon kväll och lördagen är vigd åt hundträning. Det blir spårning och lydnadsträning, och Berit ska köra igenom Tinca ordentligt inför framtida tävling. Längtar massor!! Återkommer på lördag kväll om hur vi haft det!