Det händer ju inte i verkligheten.

I söndags hände det något fruktansvärt. Jag, svärmor och Alicia tog en spontantur till en skoaffär i stan för vi hade hört att det var 20% rabatt under helgen och vi landade där ungefär en kvar eller nåt innan dom stängde. Lyckades hitta vinterkängor till Alicia och medan svärmor skulle betala för sina skor stod jag och Alicia och väntade vid utgången. Plötsligt hör jag ljudet av en bromsande bil och en duns. Tittar upp och ser två tonårstjejer som blir helt paralyserade och säger ”Hon har blivit påkörd”. Va? Vadå påkörd? Sånt händer ju bara på tv, på film. Inte i verkligheten. Går ut och ser en flicka ligga där på vägen, precis utanför butiken men på andra sidan vägen. Allt känns så overkligt. Jag blir helt kall i kroppen och det första jag kläcker ur mig är ”Har nån ringt? Nån måste ju ringa.” Ser en man som ringer 112 och flera andra personer som samlats vid flickan så jag står kvar på trottoaren med Alicia. Kan inte gå därifrån, måste vänta till ambulansen tar hand om henne, måste se om hon lever. Hon rör sig inte. Ligger helt blickstilla. Sen efter ett tag börjar hon rycka i benen, så fruktansvärt att se. Hon rosslar när hon andas. Hon får filtar på sig, någon lyfter bort hennes hår ur ansiktet. Någon tar upp hennes handväska, kollar plånboken ser det ut som. Varför dröjer ambulansen så länge? Samtidigt som att det kändes som evigheter tog det nog inte många minuter innan polis och räddningstjänst var på plats. Strax efter kom två ambulanser. Hon ligger med fötterna mot mig, på magen. Ambulanspersonalen gav syrgas, tog hand om henne. Kändes som evigheter innan dom fick upp henne på båren, oändligt försiktigt. Hennes ansikte…

Hon fördes medvetslös till Länssjukhuset Ryhov, och flyttades senare till Universitetssjukhuset i Linköping. Jag kollar nätet flera gånger om dagen för att få veta mer om hur det har gått. Det senaste jag hörde är att hennes skador är allvarliga och tillståndet kritiskt, men att läget nu är ”hyfsat stabilt”. Hon heter Elin och är 17 år.

Var rädd om de personer som betyder något för er, livet förändras fortare än man anar.

5 kommentarer:

  1. Ja det blir extra påtagligt hur skört livet är när något sådant händer precis framför ögonen på en…

  2. Det lät inte som en toppenupplevelse. Skönt du fått lite info efteråt. Bra kunna facka in data om händelser för bearbetningen så du kan gå vidare. Ibland har vi avlastningssamtal med folk som agerat hjälpare då någon skadats eller förolyckats. Bra tala om upplevelsen. Har A sagt nåt? Kram.

Stängt för kommentarer.