Ett försök till sammanfattning

Jaa, efter väldigt lång frånvaro här i bloggen (åtminstone i skriftlig form) gör jag nu ett försök att sammanfatta våra senaste veckor. Det har hänt massor, och dagarna rusar iväg. Vi flyttade till nya huset den 1 augusti och trivs fantastiskt bra! Två stora rum är fortfarande upptagna av svärföräldrarnas saker (dom får sin lägenhet den 1 september och bor i stugan tills dess) men nästa helg flyttas deras saker härifrån så då kan vi äntligen packa upp våra sista kartonger och inreda de övriga rummen. :) Alla böcker, jobbsaker, viktiga papper, musiknoter, CD-skivor, DVD-filmer, presentinslagningsgrejer och sånt som ska vara i arbetsrummet ligger fortfarande i flyttkartongerna. Ska bli så skönt att få ordning på allt!

I huset har vi gjort en massa kul för att få det till att bli vårt eget; målat om tak och väggar och satt upp en läcker fondvägg i vardagsrummet. Alicias rum har även fått nytt golv. Idag var vi iväg och köpte torktumlare, soffbord och dammsugare. I morgon blir det till att köpa blommor till fönstren och leta efter en rolig gardin till Alicias rum.

Några dagar efter att vi flyttat in här var det dags för Alicia att skolas in på förskolan. Inskolningen gick otroligt bra och hon är konstant aktiv där säger dom, springer runt och leker och njuter av livet. Tar tid på sig att somna men har lyckats sova där, äter ganska lite när det är folk runt omkring henne men jag antar att hon vänjer sig så småningom. Hon gick sin första riktiga dag (7.45-15) i torsdags. Tyvärr hade hon inte alls varit sitt vanliga jag, ville sitta i famnen, ha nappen, hade svårt att sova och skrek en del av vad dom tolkade som smärta. Ingen feber men hon var hängig och slö även på kvällen så hon fick stanna hemma under fredagen. Johan var hemma med henne på förmiddagen och hon var precis som vanligt, sen på kvällen såg jag två hörntänder i överkäken som är på väg igenom. Var rätt säker på att det ”bara” var tandvärk redan under torsdagen men såg då inga tänder som var på gång. Fy för att ha tandvärk. :(

Sen vi flyttade in här och Alicia började på förskolan har hon haft otroligt svårt att somna på kvällarna, tidigast 20.30 har hon kommit till ro och hon har behövt mycket närhet och inte velat bli lämnad själv. Ikväll var första gången hon kunde somna glatt och lugnt själv sen vi flyttade, jippi!

Jag började jobba den 13 augusti efter 20 månaders föräldraledighet. Märklig känsla! Jobbigt att lämna Alicia förstås och att gå upp klockan 6 (jag har varit bortskämd med att Alicia sovit minst till 7 på morgnarna tack och lov!). Jag skulle ju gärna fortsätta vara ledig för alltid, men jag måste säga att det är riktigt kul att jobba! Jag älskar ju verkligen mitt jobb och nu har jag hand om en årskurs 1 tillsammans med en jättebra kollega så det kunde inte ha blivit bättre! :) När jag kommit hem är det givetvis Alicia som tar min tid, och sen efter långa jobbiga nattningar är klockan minst halv nio och orken är slut. Helgen och all ledig tid var mycket välkommen! Tänk, jag har haft så mycket ”ledig” tid de senaste 1,5 åren, och nu känns två lediga dagar som ren lyx. :D Är det såhär vanliga människor känner när det är helg? Haha…

Sådär, en liten sammanfattning blev det! Jag har inte ens kopplat in min dator än, har lixom ingen bra plats att ha den på än. Nu sitter jag med min jobbdator (ja, ni läste rätt, under tiden som jag var föräldraledig fick alla klasslärare på min arbetsplats varsin bärbar dator, vilken överraskning!) och uppdaterar bloggen. Vårt internet är inte heller inkopplat än, men vi har fått låna ett 3G-modem så länge av vår internetleverantör så det funkar okej. Värre är att min mobil har kass täckning här, har varit i kontakt med 3 så får vi se vad som händer.

Orkade ni läsa ända hit? Skriv gärna en liten rad så jag ser vilka som fortfarande kikar in här, om ni vill. Och ni är väldigt välkomna att hälsa på när som helst, kram på er!

24 kommentarer:

 1. Vi är här! Såklart!

  Skönt att inskolningen gått bra, liksom flytten. Börja jobba igen måste verkligen vara en märklig känsla… Mammaledig känns ju som det bästa ”jobb” man kan ha! ;) Hihi!

  1. Jaa, Jenny, kommer aldrig få ett bättre jobb! Å andra sidan kommer mitt lärarjobb på en rätt hedrande andraplats. ;)

 2. Kul att se dig skriva igen :) Härligt att Alicia trivs på fsk. Är det Grankullen hon är på? Där gick jag på fritids för typ 100 år sen. Ang tandvärken har jag en läskig/informativ bild som alla småbarnsföräldrar bör se, vet inte om du sett den men den visar hur tänderna ligger i käken och väntar på sin tur.
  Kramar till er och hoppas vi ses snart!!

  1. Kul att du fortfarande orkar följa! :) Ja, det är Grankullen. Tänk, Johan gick också där förritiden! Vill gärna se bilden! Blir snart inflyttnings-/30-årsfest här hemma, håll utkik efter inbjudan. KRAM

 3. Det är så livet ter sig för många några år, men ack tiden går så fort så fort.
  Stå ut för man klarar mer än man tror.
  Skönt att allt har klaffat med förskola, flytt och återgång till ditt arbete.
  Kramar

  1. Ja, det är en märklig känsla att du vara inne i det här med att hämta/lämna på förskola, jobba och ha allt för lite tid. :) Tyckte tiden rusade iväg redan innan när jag var hemma!

 4. Roligt med sammanfattning. Känns som vi är i precis samma fönster i livet. Dagis, jobb, hus… Hon är förtjusande lilla A

 5. Jag läste hela vägen ner :-) Tänk tiden går så fort så man känner ibland att man inte hinner med. Det är inte längesen våra var små o idag är dom 17 o 14 år.

  Dålig täckning på mobil o bredband är ett gissel, jag tycker överlag att allt försämras. Vi lämnade in allt på 3 för dom avslutade våra abbonemang eftersom dom inte kunde leverera vad som utlovades osv. Så gör felanmälan om o om igen sen kan man prova tex mobilt bredband i 14 dagar o skicka tillbax om man inte är nöjd.

  1. Måste kännas helt otroligt att dom är så stora redan… Angående abbonemanget så är det just 3 jag har. Avvaktar deras felsökning nu så får vi se vad som händer.

  1. Kul att du fortfarande hänger kvar här, trots att jag är så dålig på att kommentera dina inlägg… Tiden räcker lixom inte till tyvärr. Ha en underbar helg!

Stängt för kommentarer.