Nybadad

Idag fick Ztimma ett välbehövligt bad, hon ser just nu ut som en gris på ryggen, halvnaken men med en del sträva stickelhår här och där, hua! :P Särskilt vacker är hon inte just nu! Nåväl, hon fick i alla fall sig ett bad och hon såg ut som att hon skulle få stryk när hon insåg att det var badtajm. När lusten infinner sig ska hon få lite öron- och halstrimning också, för att bli lite extra höstfin! :)

Trots att man inte kan borsta bort nån päls längre, ligger det stora högar med hår där hon befunnit sig, skumt. Snart måste det väl ändå vara färdigfällt? Vet nån hur lång tid det kan ta innan hon är ordentligt pälsad igen? Jag har ingen aning, hon har inte fällt på det här sättet förut och Tinca fällde litegrann året om och blev aldrig kal.

Nu är det dags för en härlig höstpromenad, kanske får kameran hänga med för första gången på flera månader?? :)

2 kommentarer:

 1. ja jösses, det ser verkligen ut som att de tror de ska få stryk när de ska få ett bad. idun gör sig så tung hon bara kan och fäller ut klorna extra mycket i backen när hon fattar att det är bad på gång. det var ganska jobbigt när jag var gravid och var tvungen lyfta i henne i badkaret helt själv i sundsvall när hon fått för sig att rulla sig i bajs. suck.. :)
  och angående pälsen, det tar nog nån månad eller två innan hon är i päls igen.

 2. du kan köpa viacutan pump ca 200 ml är det. den innehåller massa bra för pälsen. kan köpas på djursjukhus och apotek. kostar runt 200. man ska ge en kurs på ca två månader.
  testade med Zazza och hennes päls är jättefin igen. visst det växer väl kanske inte ut snabbare vad vet jag, men den som finns och kommer blir kanonfin!
  :)

  Zazza såg helt oglansig och såg nästan ut som en strävhårig hund.. :( efter löps, fällning och mkt bad.. Nu är hon mjuk och go igen.. :)
  Kram

Stängt för kommentarer.