Några Tinca-bilder

Idag, liksom igår, är jag hemma med feber. :( Hur tråkigt som helst. Jag är uttråkad, men orkar ingenting. Tog i alla fall med Tinca ut på ängen på morgonrundan, så hon kunde få springa och leka lite. Kameran fick följa med, eftersom det är sol ute konstigt nog! Det blåser som vanligt, men det är ändå skönt när solen är framme.

Nåt som är riktigt tråkigt däremot, är att vi har studiedag på jobbet idag och skulle ha en mycket givande dag med framförallt matematik på schemat. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen, så det var nära att jag gick dit i alla fall, men tanken på att orka hålla mig uppe från 08.00-20.30 (kvällsmöte efteråt) kändes omöjlig.

Vet ni, det sa bara PANG! och så fick jag feber i måndags eftermiddag. Sprängande huvudvärk, feber och ont i axlar, nacke, armar och rygg. Hm, jag har sällan feber så det känns konstigt att det bara smällde till! Å andra sidan är det inte jättekonstigt eftersom många av barnen på jobbet är sjuka, men jag hade tänkt hålla mig ffrisk! :)

Så länge Tinca är igång har hon ingen klåda, men hon får sova med tratt på sig. På väg hem från dagis igår tuggade hon upp sitt halvläkta sår igen, så nu får hon ha munkorg när hon sitter i buren. Vi slapp springa ut med henne i natt och hon får bara majsvälling nu för att få i sig lite näring, så jag hoppas att hon blir bättre i magen under dagen. Lägger in några av bilderna när Tinca letar (och hittar!) leksaker på ängen!

Tinca letar efter en leksak.Hur ska man hålla ringen egentligen?!Full fart efter bollen...Kolla in tassarna!

15 kommentarer:

 1. Åh stackare, feber är inge kul! *kram* Läste om tankarna ang. Tincispincis… :???: Inget kul alls, men tyvärr följer _den_ tråkiga delen med ansvaret om att ha hund ju…. Va ju typ samma beslut, om än inte lika ”definitivt”, när det gällde Gubben….skitsvårt att ta, men nödvändigt!
  Hoppas du kryar på dig snrt, o att Tincas sår blir bättre….

 2. Mitt lilla Hjärta krya på dig. Du ska veta att det beslut du fattar är det rätta. Så sa min chef en
  gång. Jag tänker mycket på dig och våndas med dig.
  Många kramar från Snöstorp.

 3. Ja, det är svårt det där hur man ska göra med hundarna. Det är ju faktiskt inte meningen att de ska behöva lida pga människans gärna egoistiska sida. Så kände jag när jag stod i valet och kvalet. Därför rådfrågade jag veterinären. De sa att plocka ner Spira rejält i vikt och se hur det är då. Nu är Spira väldigt smal, hade inne henne hos Vet. igen och hon reagerade inte lika mycket. Så hon kan hänga kvar ett tag till… Men så fort jag märker att hon har regelbundet ont igen kommer jag ta bort henne. För hon ska inte behöva lida för att JAG vill köpa mer tid med henne.
  I Ert fall är det ju svårt eftersom man inte kan göra så mycket åt det. Jag har ju följt Tinca väldigt länge nu och det har ju nästan alltid varit något tyvärr… Men det finns inget som kan ta detta beslutet åt er. Men jag hade rådfrågat en vet. faktiskt. Se vad de anser… Lycka till!!!

  Vad det gäller toploggan, vill ha det så… gillar att det inte syns helt. Tycker det är kul att folk lägger märke till saker på sidan som de inte gjort tidigare… att man kanske måste kolla en extra gång osv… Men tack för att du meddelade :)

  Kram K

 4. Vilka superhärliga bilder! Den sista var bara för läcker, ser verkligen ut som hon har tänkt grabba tag i den där ringen :) Det är underbart att se sin hund i action! Usch då med feber, hoppas du snart kryar på dig och att även Tincas sår läker ihop. Kramar!

 5. Fina och roliga bilder. :) Snygg stil med ringen *s*
  Härligt med lite fint fotoväder igen, det var hög tid:)

  Krya på dig!
  KRAM!

 6. Det är den jobbiga sidan med att ha djur, eller hur? Man har ett stort ansvar för deras välbefinnande och är den som måste försöka avgöra hur bra eller dåligt de mår.

  Jag önskar dig lycka till med ditt beslut.

  Men mest ville jag faktiskt titta in och säga: Vilka coola bilder! Allra hels den där hon är på väg att fånga ringen med händerna! Förlåt – jag menar munnen. :)

  /Gunnel

 7. Du får försöka tänka bort vad veterinären & andra säger.. DU känner DIN hund.
  Vetten borde oxå veta att du gjort vad du kunnat för henne.

  När jag avlivade Q så var första vetten jävligt dryg! Han menade på att hunden var frisk & pigg, när han i själva verket var panikslagen & därför hoppade på mig.
  Tog med han därifrån & åkte till en annan som förstod mig helt & fullt när jag berättade.
  Hon kände mig dessutom från innan & vet att jag gör allt för mina hundar.
  Men visst f-n kändes det jobbigt när första ifrågasatte mig, jag gjorde ju likadant då.
  Alltihopa detta står i dagboken ”ett år har gått” runt 14 sept 07.

  En massa tomt dravel blev det nu, men som sagt!
  Jag VET vad du går igenom.. bara du kan i slutändan ta beslutet & du får bara inte tänka på vad andra tänker om det..

  Tänker på er massor!

 8. Hmm.. hade skrivit ett jäääättelångt inlägg här & det försvann?!
  Eller.. kliar mig i huvet..

 9. Tackar, tackar!

  Trist att läsa att Tinca mår så dåligt.

  Krya på dig och ta hand om din glada tös!

 10. Underbara bilder som vanligt, gillar bilden med Tincas tassar i luften framför sig.
  Bilden med ringen över nosen är oxå kanonrolig.
  Hoppas du kryar på dig, det är så tyvärr att man inte kan planera när man ska bli sjuk utan det är något som bara ramlar över en som ett åskoväder ungefär :wink:

 11. hej hej
  Trist med tinca, det är inte lätt att ta det där avgörande beslutet, jag är glad att det gick så fort med Smulan så jag slapp tänka på när det var dags…

  Men nu till din fråga. Asta och Crut är så otroligt olika så jag vet faktiskt inte om skillnaden gäller över lag eller om det är för att de är totalt olika hundar.
  Men han är i vilket fall luktigare än asta. Och myyycket vildare, men det beror nog på hur han är… *L* Även om Crut är vild så måste jag nog säga att jag föredrar det, framför det lugna. Kommer ju slippa löp och löpslöhet, det är nog skönast tror jag. :-)
  Än länge känns det helt rätt att det blev en hane. :-)
  Krya på dig.

  Kram

Stängt för kommentarer.