Gizmo-besök

Hej på er alla trogna besökare! :) Nu är det några dar sen jag uppdaterade igen, men jag har helt enkelt varken tid eller ro att sätta mig vid datorn. Denna första jobbvecka efter jullovet har varit jobbig, jag har haft svårt att somna på kvällarna och är således dötrött hela dagarna, men framförallt på kvällarna.

Idag kom ett par kompisar hit med sin parson Gizmo (de har inte uppdaterat sin hemsida på ett tag), vi var ute ett par svängar med hundarna och Gizmo var väldigt på Tinca och kunde inte stressa ner för fem öre. Vi beslutade oss för att släppa hundarna i en liten inhängnad och G rusade runt och jäklades med T. Tinca skötte sig jättebra (hon har lärt sig massor om hundspråk och hur man beter sig mot andra hundar på dagis!!) och ignorerade honom en lång stund innan hon sa ifrån och försökte lägga ner honom. Han gav sig dock inte en tum, mer än att han tjöt när hon stod över honom, men han varken la sig ner eller blev passiv. Tinca flyttade sig omedelbart när han började tjuta, vilket resulterade i att fortsatte bete sig på samma sätt som innan. Efter några försök fortsatte T stå över honom trots att han tjöt och äntligen blev han passiv och låg stilla! :) T stod kvar en liten stund och gick sedan iväg, sen hade vi en jättemysig fortsättning på promenixen! :D Äntligen har min dam lärt sig hur man kan säga ifrån mot andra hundar utan att det blir bråk. Jag är så himla glad, det här med dagis har varit suveränt för Tinca! Gizmo var mer harmonisk också, så det var nog nyttigt för honom att faktiskt GE sig…

Gizmo på Gånglåten
Jesper, Gizmo, jag och Tinca 18 november, då hundarna träffades första gången.
(Foto: Eva Maitz)