Tips på ny dator?

Jag går i datorköpstankar… Har länge varit sugen på en bärbar dator för att slippa ”åbäket” som står i datarummet och tar en massa plats. För att kunna sitta med den i köket eller vardagsrummet eller till och med i sovrummet, om jag känner för det. För att kunna ta med datorn om jag ska på semester.

Egentligen är den nuvarande datorn ingen dålig dator, men den uppfyller inte mina krav. Jag sitter ju och jobbar med mycket foton i bildbehandlingsprogram och min dator orkar inte riktigt med. Samtidigt är det mycket pengar det handlar om, och frågan är om det är värt att skaffa en ny dator när den nuvarande faktiskt fungerar…

Det jag är på jakt efter är en dator med bra processor, bra grafikkort och ett bra RAM-minne. Den ska orka jobba med stora bildbehandlingsprogram och ha ett stort antal bilder öppna samtidigt. Den får gärna ha bra högtalare så jag kan lyssna på musik utan problem (sambons bärbara har jättedåliga högtalare). Är väldigt tacksam för alla tips jag kan få från er, säkert är det någon där ute som har/känner till en bra bärbar dator som motsvarar mina krav! :) Satt ett par timmar idag och surfade runt på nätet och hittade några alternativ, men det är alltid bra med tips från andra. Så kom gärna med tips här i bloggen eller via kontaktformuläret och hjälp mig hitta en bra dator!

Förresten – Gott Nytt 2008!!!