Äntligen hemma igen!

Vill börja med att tacka alla snälla människor som hört av sig på telefon, mail, i bloggen och i gästboken. Ni är underbara – tack för ert stöd!

Nu är Tinca hemma igen och det är jätteskönt. Vi fick samtal från Blå Stjärnan i morse vid halv tio om att Tinca skulle få åka hem idag, så vi gjorde oss färdiga och åkte iväg till Göteborg för att gå på stan några timmar innan det var dags att åka till djursjukhuset. Det enda vi köpte var 10 doftljus till ett mycket billigt pris, annars var vi tomhänta – tråkigt men sant!

Enligt veterinären har svullnaden på hasen gått ner, men den hade då verkligen gått upp sen vi såg den sist! Jösses vad stor den var tyckte vi… Den hade tydligen ökat mycket och nu gått ner igen. Hon haltar inte direkt men går konstigt med benet. Hon är väldigt slö och kan inte stå stilla en längre stund utan att tappa balansen, antal att det är de smärtstillande tabletterna som gör henne lite yr och dåsig? Vi har fått tre recept på tabletter som vi ska hämta ut imorgon: smärtstillande, antibiotika och antihistamin. Hon har även blivit ordinerat korta koppelrastningar de närmaste två veckorna, i övrigt ska hon ha det lugnt inomhus. Inget springa lös, inget arbetande och ingen lek med andra hundar. Hon måste ta det lugnt ett tag för att inte få några bestående men, exempelvis på hjärtat, njurarna eller levern. Om tio dagar ska vi på återbesök (dock här i Jönköping och inte Göteborg!) för att ta nya blodprover och kolla hjärtat.

Jag frågade även om antiserumet, varför det gavs Tinca och varför inte alla hundar får det. Har ju hört om många hundar som bara får kortison och sedan får åka hem. Det var inte denna veterinären som tog emot Tinca och satte in antiserum, men hon förklarade att den dåvarande veterinären hade ansett att Tincas allmäntillstånd var så pass dåligt att hon behövde det. Tydligen sätter alla djursjukhus nästan alltid in antiserum numera, även om vissa ”äldre” veterinären håller kvar vid kortison. Hon sa också att kortisonet tar bort symptomen, men inte orsakerna, vilket kan göra att hunden kanske inte blir sämre, men heller inte direkt bättre på samma sätt som antiserumet gör. Svårt för mig att fatta, men men… Alla hundar under 10 kilo ska ha antiserum för att få större chans att överleva, men en stor hund klarar sig bättre. Kan tillägga att bara antiserumet gick på sådär 6000:- I övrigt var det kostnaden för inläggningen och besöket mitt i natten som kostade mest pengar…

Vi är i alla fall oerhört glada att vi faktiskt åkte till Göteborg mitt i natten och att jag inte lyckades somna ifrån Tincas oroliga beteende. Annars kunde det ha gått hur illa som helst…

Till något mycket roligare: Stort grattis till Ingrid/Allt-I och Jessica/Sota till uppflyttningen idag! :D