Golvet färdigt!

I fredags var vi på återbesök hos veterinären och tog nya blodprover på Tinca. Tråkigt nog hade hon minskat ner ett kilo på de tre veckor som gått. :( Hon skötte sig faktiskt jättebra hos veterinären, hon avskyr ju att vara där som ni säkert redan vet. Jag bestämde mig för att inte tvinga henne att ligga ner medan sköterskan tog blodproven, utan satte henne på britsen och höll om hela henne medan jag pratade lugnt och klappade henne. Otroligt nog satt hon blickstilla ända tills sköterskan var färdig och då orkade hon inte längre. Duktig Tinca! Gjorde en sammanställning på vad Tinca kostat mig i veterinärkostnader de senaste 2 månaderna: 5100:-. Ska skicka iväg alla papper till Agria nu så blir jag några tusen kronor rikare om ett par veckor. Tur jag har en försäkring, den har betalat sig flera gånger om…

Äntligen har vi fått golvet klart i hallen! Vi har jobbat på bra, började i onsdags kväll med att dra bort de tre lager plastmatta som låg där, och skrapa bort ett filtlager som låg kvar på betongen. På fredag eftermiddag la vi på primern och när pappa och ena hunden Nelli kom vid 21:30 på kvällen satte vi igång och la 21 hela klinkersplattor. På lördagmorgonen fortsatte vi och la resten av de hela plattorna, och sen var det dags att börja såga till övriga plattor. Naturligtvis blev det strul och den sågen vi köpt som skulle fungera bra enligt affären var alldeles för klen för klinkersplattorna, så det var bara att åka tillbaka till affären och byta. På kvällen när allting var färdigt köpte vi hem en grekisk familjebricka från Pallas Atena här i stan och medan vi väntade på den gick vi ner till Piren och tog en öl.

Idag har vi fogat och nu är golvet klart! Vi ska köpa mörk silikon och lägga i kanterna mellan klinkersen och trösklarna, i övrigt är det klart! Vi är otroligt nöjda med resultatet och väldigt tacksamma för all hjälp från pappa Bengt! TACK! :D

Tinca har mestadels varit trevlig mot löptiken Nelli, förutom ett par gånger då hon fått för sig att sätta henne på plats. Inte uppskattat av mig – sista gången blev jag riktigt förbannad på henne och gav henne en rejäl tillsägelse innan hon åkte ut på balkongen. I övrigt har hon varit jättetrevlig, jag har gått många rundor med de båda tikarna och Tinca har skött sig bra! :)

Jag har även skickat iväg 11 jobbansökningar, i veckan ska jag skicka iväg några till… Vilken härlig sits man har! :)