Helgträning

Tinca fick sig ett litet träningspass på fotbollsplanen som ligger här bredvid vår lägenhet. Jag tog med en boll på snöre och hade den som extern belöning, liggandes någonstans på planen. Idag blev det fotgående (jättefin kontakt och bra position!), läggande under gång, ställande under gång, sättande under gång, släta inkallningar, fjärrdirigering, dirigering, och backande. (Tror inte jag glömde nåt nu.)

Tinca skötte sig bra i värmen, men hon var törstig och lite slöare än vanligt (hon brukar ha en herrans fart!). Vid inkallningen lurade jag henne och la bollen bakom henne, för att utmana henne lite. Nu har vi ju kört ett par inkallningar med ställande de senaste träningspassen och nu är det då bara släta inkallningar som gäller framöver. Första gången la hon sig ner efter ungefär halva sträckan (!), sen saktade hon in ett par gånger under följande inkallningar men till slut insåg hon att hon skulle springa snabbt hela sträckan för att få sin belöning. Vanligtvis brukar jag ju inte direkt lägga bollen bakom henne vid vanlig inkallning så det var ju en utmaning, men så måste vi nog träna lite oftare! :)

Vid dirigeringen skickade jag henne rakt ut, sedan åt vänster och sen åt höger. Tinca visste att hennes boll låg åt höger och jag tänkte utmana henne lite där med, så att hon sedan fick sin boll som belöning om hon gjorde rätt, men hon vågade inte springa åt bollens håll! Jösses… :) Till slut sprang hon hellre till mig, nosandes i marken. *s* Efter ett par gångers extraskick fick jag henne till slut nära bollen och då blev det fest! Underlig matte Tinca har, ibland får hon inte springa mot bollen och ibland ska hon dit! Nu är det nog snart dags att återuppta ”rutan”-träningen! :)

UPPDATERAT!
Foton från en promenad vid havet i påskas.