1 maj-träning

Idag åkte jag, Tinca och Johan upp till klubben. Träffade min gamla kursdeltagare B där (vars hund går på samma dagis som Tinca), de skulle oxå träna lite. Fixade lite i stugan medan Tinca fick sitta i bilen och när jag sedan plockade ut henne för att gå ner på planen så var hon jättetaggad! Vi har inte tränat ett riktigt lydnadspass på evigheter, och då menar jag verkligen evigheter. Idag var det i alla fall dags och Tinca tittade inte en enda gång på den andra hunden, utan var bara fokuserad på mig! Lite slarvig när hon blev för taggad, men i övrigt skötte hon sig jättefint! :)

Kollade av inkallning med ställande, slät metallapport, tungapport, hopp-apport (metallen), läggande och ställande under gång, fjärrdirigering (ligg/sitt/stå) och fotgående med några meters backning. Mycket nöjd med allting faktiskt förutom lite väl het hund vid vissa tillfällen. Jag la henne ett tag medan jag tittade på B och hans hund och då låg hon lugnt utan en tillstymmelse till att springa upp, så förmåga att koppla av hade hon idag. :D

Denna veckan är jag fullbokad på kvällarna tyvärr, men på fredag slutar jag 12 och ska försöka mig på att lägga vårens första spår om det är hyfsat väder!

Nu ligger maj-temat ute pÃ¥ Fotosajten – häng med du oxÃ¥!