Restaurangbesök och lydnadskurs

Långa listor kan vara kul, men är ganska ansträngande med! ;) Jag är i alla fall nöjd att jag orkade göra färdigt den, men jag förstår er andra fullständigt som inte tog med er den!

I fredags kväll var vi ute och åt på Soya, en restaurang här i Jönköping där vi åt Mongolisk BBQ – soppa, buffé och friterat äpple med kolasås och glass. Sen bar det av hemåt för vi var jättetrötta både jag och Johan.

Hela lördagen tillbringade jag och Tinca på hundklubben för att vi skulle gå igenom de nya lydnadsreglerna. Det var jätteintressant, lärorikt och inspirerande, jag fick en ordentlig nytändning vad gäller lydnadsträning! Det var SÅ himla kul och Tinca var jätteduktig om man tänker på att vi inte varit där och tränat på ett par månader. Tyvärr reste hon sig på första platsliggningen, det problemet har vi ju även på de flesta tävlingar som ni vet. Detta var dock första träningen hon rest sig på sen kanske tre år tillbaka i tiden. Vet faktiskt inte hur jag ska komma åt problemet, det hänger med all sannolikhet på osäkerhet från Tincas sida och när jag inte utstrålar fullständig trygghet vågar hon inte ligga kvar. Säger jag som är hundpsykolog ;)

I morgon ska jag klippa mig och på onsdag är det dags för slingning, jag var tvungen att ha två olika tider för att min frisör skulle hinna med mig innan jul. Vi får nog hugga en gran (vid stugan) och julpynta lite här hemma med, annars får jag aldrig nån julstämning… :( Och det bara måste jag få!! Ska ju dessutom försöka ta något bra foto till Fotosajtens julstämningstema, och då är det ju bra om man har lite juligt omkring sig.

Hur firar ni jul i år?