Lite om fiskarna

Våra småyngel har vuxit mycket, sedan de äldsta ynglen flyttades till stora akvariet. När vi flyttar kommer vi tömma det lilla akvariet och flytta över alla fiskarna till det stora akvariet. Finns det nån som är intresserad av rödzebrayngel i varierande storlek (från fyra olika kullar) så säg till! Kull 4 som jag skrev om här resulterade bara i två levande yngel, övriga ägg utvecklades inte. Jag tror inte honan mådde tillräckligt bra, hon var ganska nergången när vi fick upp henne, hon hade inte hunnit äta upp sig innan hon lekte och då blev hon ju bara svagare och svagare eftersom de inte äter när de ruvar på sina ägg.

Efter två månader i stora akvariet har våra stora yngel vuxit jättemycket, framförallt blivit kraftigare på höjden än de var tidigare! :) Det är betydligt lugnare än tidigare i akvariet, hanarna bråkar inte lika mycket och den stora honan får vara i fred mestadels. Kanske att alla yngel har haft en lugnande inverkan på hanarna, nu har de inte en orange hona att titta på utan massor av orangeröda fiskar! Som en tjur med röda skynken överallt kanske? ;)