Tinca opererad

I förrgår var vi hos veterinären för att de skulle titta på några utväxter som Tinca fått. Vi fick tid för operation igår, så vi var på Djursjukhuset klockan 8. En veterinär pratade lite och vi skulle ha Tinca liggandes på undersökningsbordet medan de satte i en kanyl i Tincas ben. Hon blev ännu mer rädd än vad hon är annars, och halvt hysterisk försökte hon ta sig loss. Mina händer försökte hon till och med gnaga på, då är hon rejält rädd.:( När vi var färdiga skulle vi då lämna Tinca där och det känns ju inte vidare roligt när hon är så orolig…

Vid 16-tiden hämtade Johan henne på Djursjukhuset, och jag kom hem från jobbet en liten stund senare. Då åkte vi och hämtade ut anitibiotika på Apoteket, och sedan åkte vi hem. Vi har ju fem halvtrappor att gå upp till lägenheten och det var inte lätt för Tinca, fortfarande halvdrogad och rejält vinglig. Väl uppe hade hon svårt för att slappna av, hon var tvungen att följa oss dit vi gick så jag la mig ner på mattan en stund med henne.

Hon har tre olika sår, ett på överläppen, vid ena huggtanden, sytt med ett stygn. Ett sår i ena ljumsken som ser ganska fint ut, och ett cirka 4 centimeter stort sår precis i nacken bakom örat. Utväxterna var lite olika, den som var stört var den bakom örat. Den var cirka en centimeter hög, blank och röd, ungefär som en spene fast med en konsistens som en fästing!? Utväxterna är skickade för analys och om sådär 10 dagar får jag provsvaren.
Hon ska hållas inomhus och med korta rastningspromenader några dagar framöver, hon får inte vistas i skog och inte ansträngas. *suck* Vilket innebär att vi missar viltspårskursen åtminstone denna helgen.

Igår skulle jag haft min kurs, men jag kände inte att jag kunde lämna Tinca så min ”kollega” fick ha kursen själv, hoppas det gick bra! Jag tar även ut en kompdag från jobbet idag, Johan jobbar nämligen och Tinca skulle haft en lång dag ensam idag, förutom en rastning på lunchen av Johans ena bror. Kändes såklart inte bra att lämna henne själv när hon inte mår bra… Hon är fortfarande väldigt trött men stadigare på benen. Hon kissade inte från det att Johan hämtade henne igår vid 16, förrän nu på morgonen vid 8.30. Vi var ute två gånger igår kväll, men hon ville inte gå nerför trapporna, så vi fick ta ett steg i taget och sen pausa.I såna lägen skulle man haft hus!

Notan slutade på strax över 4000:-, plus antibiotika på lite mer än 150:- Tur man har en försäkring som täcker en del i alla fall… Men det svider i plånboken ändå, som ni säkert vet!

Håll nu tummarna för att Tincas utväxter inte är farliga, och att hon läker bra. Eftersom hon går på kortison tar det oftast lång tid för henne att läka, och hon kommer vara en naken hund under låååång tid framöver…

3 kommentarer:

  1. Instämmer med Bea!! Hoppas att hon piggnar på sig fort och att testerna visar OK! Jätte jobbig för dig och Johan! Känner med er.
    Kul att ni passar på att fira er 6,5 årsdag ;) Som sagt så är alla sätt bra…

    Ha det så bra ni kan!
    Kram /C.

Stängt för kommentarer.