Kvällslek med barn!

Efter att Tinca suttit och stirrat på min rygg i en timme i ett försök att få tidigare kvällsmat gav jag upp! *s* Hon fick maten vid halv fem och fick sedan ha tråkigt ytterligare nån timme medan jag jobbade klart med fotona från mormors 80-årsfirande. Sen tog jag med mig kameran, hund och boll på snöre och gick ner till ängen. Tinca har blivit otroligt duktig vid hundmöten, de senaste tre dagarna har hon kunnat passera hundar på 10 meters håll utan att skälla överhuvudtaget!!! Jag är så stolt…

På ängen står gräset högt, över en meter är det i alla fall! Där kastade jag in Tincas boll några gånger för att hon skulle få använda nosen lite. Åh jisses vilken energi hon hade damen!! Jag har ökat hennes motion/aktivering de senaste veckorna och det märks! Hon blir betydligt snabbare uttråkad numera…

Jag slängde in en fjärrdirigering mitt i leken, och jag är jättenöjd med förflyttningarna, de var perfekta med tassarna på exakt samma ställe hela tiden, däremot var farten inte den bästa nu i värmen…

Vi fortsatte för att ta en liten promenad längs med bäcken, och när vi går där i godan ro kommer två småkillar cyklandes! De frågar om de får klappa hunden och sen stannade de en jättelång stund och pratade! De frågade om de fick kasta lite boll till Tinca och det hade vi ju inget emot *s*. Jag hjälper gärna ungar att umgås på ett vettigt sätt med hundar. ”Det var väl bra att vi kom hit och lekte lite med hunden, då är hon trött när hon kommer hem och sover gott?” – dom är ju för härliga!! Den ena killen hade hund och han var jätteduktig, den andra var lite väl flaxig för sitt eget bästa *hehe*, men vi hade jättekul allihopa! Sen ville dom testa att gå i koppel med Tinca och hon skötte sig alldeles utmärkt fram och tillbaka längs med bäcken. Visade sig sedan att ungarna skulle börja i ettan, jag hade gissat på trean-fyran, så ”mogna” var de. Tänk vad fel man kan ha, och jag som ändå jobbar med ungar!
Fjärrdirigering med läggande
Fjärrdirigering med läggande (från sittande), i vanliga fall slänger hon sig ner, nu blir det ganska segt med ett ben i taget som läggs ner.
Väntar på att få rusa iväg
Väntar på att få leta efter favoritbollen…
Full fart
Äntligen!!
Kommer in med bollen
På väg in med bollen, full fart som vanligt! Hennes vänstra öra har varit irriterat sen igår…
Tinca
Tinca…
På väg mot mig
Stannar jag vänder Tinca direkt om…
Kamplek
Kamplek med en av killarna.
Lek
Mera lek…
Tinca och de två killarna
Trött Tinca tillsammans med de två härliga killarna!