Klickerklubben: Viska i örat

Nu i juni har jag blivit medlem i Klickerklubben! Varje månad presenteras ett nytt trick som hunden ska lära sig och man har hela månaden på sig att träna. En himla kul grej tycker jag, som har lite svårt att komma på nya övningar att utmana Tinca med!

Jag gick igenom listan på de övningarna (från start till nu):

  • Hämta telefonen/fjärrkontrollen/mobilen
  • Bädda sängen
  • Tassarna i lådan
  • Lägga skräp i hink/papperskorg
  • Stänga dörren
  • Hämta kopplet
  • Viska i örat

Hämta telefonen vill jag inte uppmuntra Tinca att göra, då hon för inte så hemskt länge sen fick för sig att tugga sönder vår nya DVD-dosa. *hrm*

Tassarna i lådan och hämta kopplet kan hon redan! ”Städa” kan hon oxå relativt bra! Övriga övningar har vi inte provat, så jag bestämde mig för att börja med juniövningen: Viska i örat. Sen så tar jag de andra momenten ett och ett när hon lärt sig att viska!

Igår körde vi första träningspasset, då hade Tinca otroligt svårt att låta bli att pussa mig på munnen (som hon lärt sig – ”puss”). Jag kunde knappt låta bli att skratta, men efter mycket om och men fick vi till det några gånger så att hon höll sin nos nära mitt öra, helt stilla. Inte för att hon visste vad hon sysslade med direkt! ;)

Nu ikväll tog vi träningspass två, och det märktes tydligt att hon kom ihåg vad vi sysslat med igår. Det tog inte många klick innan hon duttade mig på örat varje gång! *s* Nu ska vi bara lära in att hon ska hålla nosen stilla en stund jämte mitt öra istället för att dutta nosen mot mig hela tiden så jag blir blöt i halva ansiktet. ;)