Klickerklubben: Viska i rat

Nu i juni har jag blivit medlem i Klickerklubben! Varje mnad presenteras ett nytt trick som hunden ska lra sig och man har hela mnaden p sig att trna. En himla kul grej tycker jag, som har lite svrt att komma p nya vningar att utmana Tinca med!

Jag gick igenom listan p de vningarna (frn start till nu):

  • Hmta telefonen/fjrrkontrollen/mobilen
  • Bdda sngen
  • Tassarna i ldan
  • Lgga skrp i hink/papperskorg
  • Stnga drren
  • Hmta kopplet
  • Viska i rat

Hmta telefonen vill jag inte uppmuntra Tinca att gra, d hon fr inte s hemskt lnge sen fick fr sig att tugga snder vr nya DVD-dosa. *hrm*

Tassarna i ldan och hmta kopplet kan hon redan! ”Stda” kan hon ox relativt bra! vriga vningar har vi inte provat, s jag bestmde mig fr att brja med junivningen: Viska i rat. Sen s tar jag de andra momenten ett och ett nr hon lrt sig att viska!

Igr krde vi frsta trningspasset, d hade Tinca otroligt svrt att lta bli att pussa mig p munnen (som hon lrt sig – ”puss”). Jag kunde knappt lta bli att skratta, men efter mycket om och men fick vi till det ngra gnger s att hon hll sin nos nra mitt ra, helt stilla. Inte fr att hon visste vad hon sysslade med direkt! ;)

Nu ikvll tog vi trningspass tv, och det mrktes tydligt att hon kom ihg vad vi sysslat med igr. Det tog inte mnga klick innan hon duttade mig p rat varje gng! *s* Nu ska vi bara lra in att hon ska hlla nosen stilla en stund jmte mitt ra istllet fr att dutta nosen mot mig hela tiden s jag blir blt i halva ansiktet. ;)