Träning med Berit

Under en tid har Tinca haft ett sår på svanstippen, jag tror att någon har trampat på hennes svanstipp och slitit bort pälsen som sitter längst ut, för svansen är naken på själva tippen. Detta har hänt en gång tidigare, men det såret läkte bra. Den här gången är det betydligt värre, då Tinca inte kan låta sin svans vara utan hon slickar på den ganska mycket när vi inte är i närheten. Jag tvättar såret och smörjer det med en kortisonsalva som är jättebra, men det hjälper inte när hon slickar upp såret igen. Vi har en krage nere i förrådet men jag vet ärligt talat inte var i all röra den finns. Vårt förråd ser h e m s k t ut. :( Nåväl, har jag inte lyckats få såret att läka någorlunda till på onsdag så måste jag nog boka en tid hos veterinären så de får titta på det. Idag har hon som väl är låtit svansen vara, så det kanske är på bättringsvägen trots allt… *hoppas hoppas*

Idag på förmiddagen åkte jag och Tinca upp till hundklubben för att träffa Berit och hennes schäfrar. Det var soligt och lagom varmt och vi började med att gå en liten promenad. Tinca skötte sig jättebra och jag är jätteglad att hon börjat fungera bättre med andra hundar!! :) Jag blev n å g o t valpsjuk när jag gosade med den 4 månader unga Dior… Tids nog är det min tur!

Vi började med att jag snabbvisade hur jag och Tinca brukar göra momenten, hur mina kommandon låter osv. Tinca var lite slö, jag tror att det beror på hennes svans i kombination med all pollen som finns i luften just nu, Tinca är ju allergisk hon med! Hon blir lätt andfådd och har inte alls samma fart som hon brukar.

Nåväl, sedan tog Berit över och körde en hel del fotgående och provade även inkallning, läggande och ställande under gång. Jag måste säga att jag är jätteimponerad över hur bra Tinca går med Berit! Jag är stolt över hur duktig Tinca är och jag hoppas verkligen att hon nu kan få en chans att visa vad hon går för, min lilla dam… :) Berit – du är en räddare i nöden!! TACK!

Här kommer ett par bilder på den vackra Dior:

Dior

Dior