Spår och fotografering

Idag har jag och Ztimma träffat Petra, Mats & Ulrika för lite spår och uppletande med alla hundarna (och fotografering förstås!). Ulrika la två spår till Ztimma, ca 150 m långa med en burk med korv som spårslut och ungefär två timmars liggtid. Det var första gången som Z fick ett spår som inte var lagt av mig men hon jobbade på som vanligt i ett behagligt tempo och med lite ”eftertänksamhet”. I det första spåret tappade hon bort sig vid en vinkelböj, glömde antagligen bort sig och började äta rådjursbajs eller nåt.  Vi fortsatte gå framåt där vi trodde att spåret låg, och efter ett tag fäste hon på spåret igen och jobbade fint till slutet. Det andra spåret jobbade hon kanonfint i, jag är så nöjd!! Ulrika var imponerad hon med, hihi… Z  löste fint ett problem vid en vinkelböj och hon tog 90-gradersvinkeln klockrent – det här kommer jag leva på länge! ;) Nu ska vi börja jobba separat med att markera spårpinnar så att vi kan lägga in dem i spåret och byta mot godis.

I övrigt var Z ganska jobbig och het på de andra hundarna. Vid ett tillfälle trotsade hon mig och sprang fram till Tizzla och började leka. Det gillade INTE matten. För ett par veckor sen skulle hon aldrig ha vågat sig på att göra något hon inte får, skönt att det blir unghund av henne med! Haha, det känns som att vi har haft det lite för smidigt. ;) Z fick också bekanta sig med Petras ena hund, Milou.

TACK för en jättehärlig dag!

Ztimma och Milou
Ztimma och Milous första möte…

Ztimma 7,5 månader
Ståbild på Ztimma 7,5 månader gammal.

Tizzla och Ztimma i full fart
Tizzla och Ztimma i full fart!

Tizzla, Vilja och Ztimma
De tre damerna – Tizzla, Vilja och Ztimma.

Tizzla, Vilja och Ztimma
Tizzla, Vilja och Ztimma. Det var inte lätt att få dem att sitta stilla och posera, så vi fick ta om fotot några gånger! ;)

8 kommentarer:

 1. Jo det är klart… det glömde jag ju *skratt* nja, i jakten får vi se,.. krävs rätt rejält mycket och vet inte om vi kan klara av det. Men visst vore det underbart roligt. Men känns som jag måste välja det lite mer i så fall redan nu. Det är så mycket annat som tar tid nu med lydnaden och brukset så man hinner inte köra någon seriös jaktträning vilket krävs för att komma någonstans där… Men men, vi får se som sagt :)

  Vad roligt att det gick så bra med spåren. Och vilka underbara kort :)

  KRAM

 2. Bra jobbat med o få 3 hundar o sitta så fint o titta åt samma håll! Jag lyckades sådär när jag gjorde ett fotojobb åt min svärfar och Broholmer föreningen. 3 st helt oupfostrade hundar som inte kunde varekn sitt eller stanna kvar. Men några bilder lyckades jag få till, men det va inte lätt :-)

 3. Kul att spårningen gick bra :smile:. Låter roligt att unghundstiden har börjat, det kan vara en ganska krävande tid men också rolig. P.s Du har verkligen tagit toppen bilder!

 4. Hmm jag har också fått en unghund, den smidiga lilla Zingel hade hux flux tuggat av hälen på eccoskon och tuggat på dörrlisten näe vi inte var hemma på 2 timmar, hrmpf…
  Han som var så smidig å aldrig trotsat tuggat eller dylikt… Unghund var det va? Fast lite tidigt tycker jag nog??

  Kram Lena å Zingel

Stängt för kommentarer.