10 dagar med lilla Z

Ztimma ovanifrån

Söt som socker!

Ztimma med husses arbetshandske

Letar efter något ätbart

Nyfiken på vad det finns för kul i pallkragen

Nu har Ztimma bott hos oss i 10 dagar, och hon blir härligare för varje dag! :) Dagarna går snabbt och hon har fått vara med om en massa olika saker. På dagarna leker hon och sover med salukivalpen, och hon verkar ha det jättebra. Hon har fått träffa några hundar som jag känner väl. I fredags var det ett kraftigt åskväder här som hon sov sig igenom, och igår var vi i stugan hela dagen tillsammans med Eva och Gizmo. Ztimma fick prova sitt första spår, ett litet korvspår på en fotbollsplan. Hon var dock mer intresserad av att äta harpluttar än att spåra, så hon fattade inte riktigt vad hon gjorde förrän de sista 5 meterna, men då lunchen fanns i en burk på slutet blev hon väldigt lycklig. :) Mitt i spåret kom dessutom en störtskur med hårda droppar, så vi blev genomblöta allihop. Bättre lycka nästa gång – hon hittade sin lunch i alla fall. ;)

Idag fick vi först oväntat besök av ett par kompisar och deras 2-åriga dotter och sedan gick vi en liten promenad till ett stall i närheten så att lilla Z skulle få se några hästar som gick i en hage. Hon var väldigt nyfiken på dem. :) Vi mötte en barnvagn också, det är egentligen det enda som Z tycker är lite läskigt. Kvinnan bakom barnvagnen var hundvan och stannade vagnen för att prata lite om den söta valpen, hihi. Z löste det bra, efter några sekunder gick hon fram och nosade på vagnen och sen var den inte läskig mer. Duktig vovve! :)

Nu ikväll har hon haft galet mycket energi och rusat runt som en dåre i trädgården! :D Visst är det härligt att se en hund springa runt alldeles lycklig! :P Det är så otroligt skönt att ha en liten trädgård att vara i när man har valp – vilken skillnad mot att bo i lägenhet!

13 kommentarer:

 1. Hamnade här, på din blogg, lämnar ett spår innan jag går vidare…
  Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!

  Passar också samtidigt på att önska dig välkommen till mig:
  http://www.metrobloggen.se/offer
  Bloggen är mitt klotterplank, den enda fungerande terapin för att ta mig tillbaka till ett ljust liv efter att blivit offer för en våldtäktsman.
  En blogg om händer som adrig slutar kännas, tårar som aldrig slutar rinna och minnen som alltid finns kvar. Tiden läker inte alla sår!

  Finns intresset går det att, via bloglovin, prenumerera på min blogg – vilket verkligen uppskattas!

 2. Hon är något av det sötaste jag har sett! Angående din fråga om ”baklängesfot” så svarade jag dig under din kommentar, men det kanske du har sett? :smile:

  Kram på er hela familjen!

 3. Japp snart är hundhuset äntligen klart och det är skönt att kunna ha dem där sen när man åker iväg. Hur stor tomt har ni?
  Måste vara härligt att bo i hus nu va?

  Vore kul att träffas en dag och träna lite?

  Kram kram

 4. Nästan onödigt zöööt … :-x !!! Absolut helt rätt årstid att få hem en liten valp på, för oj vad mycket ni kommer att ha hunnit ” grunda ” innan vintern kommer :razz: !

  Har´e gott och du, hoppas att du kommer ihåg att ta typ veckobilder på samma ställe, så att du kan visa en bildserie på en snabbväxande Z zå zmåningom ..*z* !!

  KramiZ

 5. Hon är verkligen söt som socker lilla tösen!
  Kul att läsa att det går bra i alla fall & jag är inte det minsta avundsjuk på hus & trädgård… :stare: Nädu, liten etta utan balkong känns ju perfekt nu när solen strålar & grannskapet luktar nygrillat. Grrr!
  Så njut för mig också! Hihi! :wink:
  KRAM

 6. Om du skulle ha råkat missa det, så är det idag både syttonde maj och Karl Johann på andra sidan kölen .. :wink: , och även 17 dar sen Zäta flyttade in, och vi saknar uppisar .. :-x !?!?

  KramiZar

 7. Puhhh valpar är nog bland sötaste som finns ´, om man inte räknar in mina missar då :wink: :razz: :grin:

 8. Hon är ju helt underbar!! :grin: Imorgon är det utställningsdax för Leika, jag är lite nervös eftersom jag aldrig ställt ut förut! :-x

Stängt för kommentarer.