Nya prylar, bildbehandling och grannsämja

Veckan har gått ungefär lika snabbt som vanligt. Jag har gjort första uppgiften i min fotokurs (digital bildbehandling) och jag är väl hyfsat nöjd med resultatet, hade jag haft mer tid att lägga ner hade det kunnat bli ännu bättre förstås! Visar före- och efterbild här:


Före. Bild i obehandlat skick, taget den 8 oktober 2007.


Efter. Bild med mer kraftfulla färger och störande detaljer borttagna.

I onsdags kom kompis E hit och vi satt några timmar och snackade skit, och så åkte vi och köpte hem god pasta från en restaurang här i stan. Åh, vad gott det var! :)

På lördagkvällen åkte vi en snabbis till Ikea och köpte en hallbyrå, den är inte perfekt men är ändå den bästa vi hittat. Den är lite djupare än vi egentligen vill ha, men inte för djup! Köpte även en underbar kruka från Cult Design, men den lilla ljusstaken är svart med barockmönster istället för vit som den är på bilden. I krukan är det två växter planterade i vitt grus – jättesnyggt! Jag köpte olika delar i UNIKs butik och tjejen i butiken erbjöd sig att plantera det åt mig. :) Nu stoltserar krukan på hallmöbeln och ser jättevacker ut! Det är konstigt, när jag köper kläder får jag ångest, och fylls av en känsla av slöseri. Men när jag köper en vacker detalj till mitt hem fylls jag av harmoni, ett inre lugn och en känsla av ro i själen. Låter jag underlig??

På lördagkvällen bjöd vi hem grannen A till oss för att titta på HV på tv. Vi satt och snackade och drack, och efter ett tag kom hans barn hit oxå. Kvällen fortsatte sedan hemma hos A och jag gick hem vid midnatt, Johan stannade en timme till. Kul att umgås med grannarna! :D

Så till något väldigt tråkigt… Pappas ena hund Målle blev idag påkörd av en bil under ett rådjursdrev. Han är nu inlagd på Slöinge djursjukhus och jag vet inte så mycket mer än att han hade någon benbit som var lös under ögat, i övrigt verkade han ”ok” när jag pratade med pappa i eftermiddags. Håller tummarna för att han blir helt återställd snabbt. *kram*

7 kommentarer:

 1. Åhhhh nej så jobbigt för Målle och pappa och er andra förståss!!! Det är nog det jag är mest rädd för att det ska hända något under en jakt så man inte vet vart dom är.
  Slöinge är dom duktiga, dom gjorde allt för att rädda våran Charlie, det var en norsk veterinär som hade hand om Charlie och jösses vilken empati den veterinären hade.

  Visst är det kul och förnya i hemmet, vårt badrum är nu färdigt och varje gång man är där inne känns det som man är på hotell :shock:
  Jag är inte heller nån klädköpare mer än till barnen, just nu är det under kontroll här på klädfronten men snart kommer nån och säger att dom växt ur byxor eller jackor :whistle:

 2. Jag tycker att du har lyckats helbra med bildbehandlingen, bra skärpa, snygga färger och härligt djup.

  :flower: Jättefint…

 3. snyggt jobbat med bilden! jag vill bli bättre på photoshop. massa bättre. tycker kursen jag gick i våras var lite lam när det gäller photoshop… eller ja, den var väldigt basic faktiskt även om jag lärde mig endel, så har jag maaaaassor kvar att lära. ;)

  vad är det via för ställe du går kursen?

 4. å tack för tipset! anmälde mig på den alldeles nyss. :)
  de har tydligen haft strul med internetanmälningarna så de hade förlängt anmälningstiden till den 18:e! så nu får vi se ”om jag kommer in” :D
  *kram* och trevlig kväll!

 5. Vet inte direkt om jag får ångest av att handla kläder men däremot är det roligare att handla grejor till hemmet. Blir så glad när jag hittar den där perfekta grejen som passar just ”där”. Förnyelse är alltid ett lyft för både rum och själ.

 6. Oj så skoj med fotokurs ! :mrgreen: Tror du man blir avis eller … :music: !? Man blir ju alltid jätteinspirerad av att titta på allt snyggt du gör !
  Cult Design ligger sedan ett tag tillbaka bland mina favvisar, men i dag gjorde jag slag i saken och knallade ner på stan till den enda butik, som jag vet säljer just Cult, men de hade nästan ingenting kvar på hyllorna … :cry: !
  Kramizar från oss i Uppsala

Stängt för kommentarer.