En helg i Stockholm

I fredags efter jobbet åkte jag och Johan till Stockholm. Tinca fick stanna hemma och tillbringade helgen hos johans föräldrar. Vi skulle åka upp och hälsa på Johans bror och hans sambo över helgen, i deras nya lägenhet. Efter husesyn däckade vi allihopa i deras underbara soffa – nu vet jag vilken soffa jag vill ha! :dance:

På lördagen åkte jag och M iväg till inredningsmässan Hem2007 som hölls tillsammans med Hem & Villa och Digital Home på Älvsjömässan. Vi gick enbart på Hem2007-delen och där fanns mycket mindre att titta på och köpa än jag hade väntat mig. Istället för att fortsätta på Hem & Villa-delen åkte vi in till stan och shoppade. Med mig hem från mässan hade jag således fyra vackra lackade ljus, men ingenting mer. På stan åt vi i Kungshallen, jag har aldrig varit där tidigare men var mycket nöjd efteråt. Alla åt på samma ställe men man köpte sin mat i olika ”stånd”, exempelvis grekiskt, wok, indiskt, tacos osv. På så sätt kan alla äta vad de själva vill, och ändå sitta tillsammans och äta! :hurra: Det blev tyvärr inte så mycket shoppat i Stockholm heller, mer än ett par ögonskuggor, ett par nagellack och lite andra småsaker. Jag som hade tänkt hitta en handväska och en snygg halsduk. :no: På kvällen åt vi ute på en jättegod italiensk restaurang vi beställde under kvällen in två flaskor av husets röda vin, men de tog bara betalt för en märkte vi efteråt. :yes: En positiv överraskning kan man väl säga! :mrgreen:

Väl hemma på söndagkvällen fick jag fixaiordningsjukan, jag satte mig och röjde bort all ”skit” från golvet i datarummet, och det känns så himla bra nu. Nog för att vi fortfarande har för mycket grejer på för liten yta, men nu har man överblick över sakerna i alla fall. Funderar just nu på om vi ska försöka oss på att måla om väggarna i datarummet, eller om vi ska låta det vara. Hur som helst behöver vi köpa ett par bra bokhyllor så vi kan få ordning på alla kontorsgrejer och alla böcker. Vi stannade också till på Ikea tio minuter innan stängningsdags för att köpa en spegel som vi satte upp i hallen, så nu äntligen efter över 7 månader har vi en bra spegel. :D

Igår började jag inte förrän halv tolv, eftersom jag skulle vara på fritids på eftermiddagen när ordinarie personalen var på kurs. Eftersom det var så himla vackert höstväder tog jag med mig min kamera och åkte och fotade omgivningarna runt mitt jobb. Det är så fint där, med den lantliga miljön runt hela skolan… :smile: