Nya prylar, bildbehandling och grannsämja

Veckan har gått ungefär lika snabbt som vanligt. Jag har gjort första uppgiften i min fotokurs (digital bildbehandling) och jag är väl hyfsat nöjd med resultatet, hade jag haft mer tid att lägga ner hade det kunnat bli ännu bättre förstås! Visar före- och efterbild här:


Före. Bild i obehandlat skick, taget den 8 oktober 2007.


Efter. Bild med mer kraftfulla färger och störande detaljer borttagna.

I onsdags kom kompis E hit och vi satt några timmar och snackade skit, och så åkte vi och köpte hem god pasta från en restaurang här i stan. Åh, vad gott det var! :)

På lördagkvällen åkte vi en snabbis till Ikea och köpte en hallbyrå, den är inte perfekt men är ändå den bästa vi hittat. Den är lite djupare än vi egentligen vill ha, men inte för djup! Köpte även en underbar kruka från Cult Design, men den lilla ljusstaken är svart med barockmönster istället för vit som den är på bilden. I krukan är det två växter planterade i vitt grus – jättesnyggt! Jag köpte olika delar i UNIKs butik och tjejen i butiken erbjöd sig att plantera det åt mig. :) Nu stoltserar krukan på hallmöbeln och ser jättevacker ut! Det är konstigt, när jag köper kläder får jag ångest, och fylls av en känsla av slöseri. Men när jag köper en vacker detalj till mitt hem fylls jag av harmoni, ett inre lugn och en känsla av ro i själen. Låter jag underlig??

På lördagkvällen bjöd vi hem grannen A till oss för att titta på HV på tv. Vi satt och snackade och drack, och efter ett tag kom hans barn hit oxå. Kvällen fortsatte sedan hemma hos A och jag gick hem vid midnatt, Johan stannade en timme till. Kul att umgås med grannarna! :D

Så till något väldigt tråkigt… Pappas ena hund Målle blev idag påkörd av en bil under ett rådjursdrev. Han är nu inlagd på Slöinge djursjukhus och jag vet inte så mycket mer än att han hade någon benbit som var lös under ögat, i övrigt verkade han ”ok” när jag pratade med pappa i eftermiddags. Håller tummarna för att han blir helt återställd snabbt. *kram*