Första dagen på nya jobbet

Första dagen på mitt nya jobb är avklarat. Verkar som ett bra ställe, helt annorlunda mot min förra arbetsplats men säkert en nyttig erfarenhet! :) Nu ikväll är jag helt slut, den inte helt perfekta ventilationen gjorde att mina linser var suddiga ett par timmar innan jag gick hem, inte alldeles underbart direkt! Funderar på att ha glasögon på mig i morgon för att inte anstränga ögonen för mycket innan de vant sig vid luften där.

Tinca har ett sår på svansen, inte alls roligt förstås. Vet inte om det uppkommit genom att jag råkade trampa henne på svansen vid nyår, eller om det är på grund av att vi missat kortisonet under nyårsresan (glömde medicinen hemma) eller på grund av att hon fick månadens allergenspruta två dagar för sent. :( Allt på samma gång naturligtvis, inte konstigt att hon slickar/tuggar på sig. Hon ska få sova med tratt på i natt och vi ska ta med den till dagis i morgon oxå för att inte riskera att hon slickar mera på såret.

För övrigt har jag lärt Johan att spela Det diaboliska (ett kortspel som bara jag, min mamma och en till kan, vad jag vet)! Jättekul att ha fått honom intresserad av det! :)

8 kommentarer:

 1. Skönt att det gick bra på jobbet! :)
  Hoppas du kommer trivas ;)

  Stackars Tinca. Jobbigt att allt blev på en gång sådär och hoppas såret försvinner fort!

  Kram på er :)

 2. Hoppas du kommer trivas på jobbet och att luften blir bättre! Stackars T, hoppas det löser sig snarast! Kram

 3. Alltid jobbigt de första dagarna på nytt jobb. Man blir trött av att tänka så mycket liksom :-)

  Hoppas det blir bättre med linserna!

  Kram!

 4. Hej där!
  Kul att Tinca funkar på dagis och ihop med Kaisa (gissar jag att det var). Hoppas verkligen att det funkar bra med nya jobbet! Instämmer med fler att det är asjobbigt de första dagarna innan man vet hur rutiner och sådant funkar.
  Hoppas såret på svansen läker fort och ordentligt! Tror du att två dagar kan spela roll på allergenet?

  Ha det bra!!
  kram /C.

 5. Torr luft och linser är ju riktigt plågsamt.

  Hoppas det gett med sig med såret, stackars Tinca. Yrla fick en inflammation i violkörteln på svansen för nåt år sen och det var fruktansvärt irriterande för henne.
  Kramis:)

 6. äsch då, stackars tinca! hoppas det blir bra snart! karlsson har också tratt just nu. hon har fått ett eksem på ena kinden och kliar upp det hela tiden så att det aldrig får läka ordentligt. så nu har hon tratt och är inte så jättenöjd över det. hon försöker gång på gång peta bort den med framtassarna och så är hon helt klumpig och går in i möbler och väggar. stackarn! ;)

  hur känns nya jobbet? kul? lycka till! :)

 7. Hej hopp! Ja, linser pÃ¥ jobbet har jag givit upp redan. Sitter ju vid datorn hela dagarna och det funkar inte dÃ¥. Dessutom säger ungarna att jag ser ”konstig” ut utan glasögonen…:)
  Hoppas du kommer att trivas på det nya jobbet iaf!
  //Brittis och Asco i Hofors ;)

Stängt för kommentarer.