Uppletande med mera

Då har jag slutat mitt jobb, känns tungt men jag försöker ta nya tag inför morgondagen då jag börjar mitt nya jobb! Det blir säkert bra det med. Kommer dock sakna kollegor, barn och föräldrar. Ska åka och hälsa på någon gång denna veckan och lämna in mitt kort och mina nycklar, jag stängde nämligen i fredags och då behövde jag ju mina grejer. På min sista dag bjöd jag kollegorna på kladdkaka och barnen på godis. Dessutom hade mina kollegor köpt en stor tårta till min ära. Halva tårtan står kvar i min kyl!

Det funkar jättebra för Tinca på dagis och det känns såklart väldigt bra! Hon funkar bra med de andra hundarna och i torsdags hade hon umgåtts bland annat med en ettårig tik. :D Hon har även tagit till sig föreståndarens valpar, både på gott och ont. Hon funkar bra med dem, men blir orolig om hon är ute och de inne… Jag hämtade hem Tinca i torsdags eftersom jag slutat tidigt på jobbet. Vi promenerade ner till bussen och åkte sedan hemåt. Efter ett tag började Tinca dock flåsa konstigt, ungefär som precis innan hon ska kräkas, så vi kastade oss av bussen. Falskt alarm dock, hon behövde inte kräkas. *suck* Nån ny buss skulle inte komma på länge, så vi fick oss en promenad hem i regnet, tog cirka en timme. Inte så kul med en halvtung väska över axeln, men skönt att ha fått en promenad i dagsljus! Annars hade jag tänkt hoppa av bussen tidigare och gå med Tinca lös på gamla Kabe sommarland, istället blev det koppelpromenad. Igår gjorde vi absolut ingenting och det var jätteskönt att bara slappa.

Nu på förmiddagen fick vi med oss Johan ut i skogen och vi körde ett maratonuppletande på 8 föremål. Hunden jättetaggad efter ”vila” från arbete hela veckan men okoncentrerad. Hon försökte spåra och hade ganska dålig fart, hon skulle springa till Johan istället för att leta efter grejerna och virrade allmänt. Dessutom var det troligtvis ett nylagt spår på andra sidan vägen, för hon drogs dit. Det var kuperad och bitvis ganska tät terräng så det var en ordentlig utmaning för henne, precis som jag var ute efter. Hon fick dock en del problem och vi blev inte klara förrän nästan 45 minuter senare! Hon jobbade i alla fall betydligt bättre senare halvan av uppletandet, då hade hon den rätta farten rakt ut istället för att försöka spåra sig fram till föremålen. Nästa gång blir det ett föremål rakt ut i enkel terrän för att få upp motivationen lite efter denna svåra omgång! :) Nu ligger hon och sover gott på vardagsrumsmattan!

En kommentar:

  1. Hej!
    Hur känns det nya jobbet än så länge? :) Kanske lite tidigt att känna hur det känns :)

    Åh, vad kul det måste vara att ha hund och lära upp henne så :) Jag vill själv ha hund men svårt med 3 katter. Dessutom vill jag ut och resa och sådär. Det får bli senare :)

    Ha det fint!
    Kram

Stängt för kommentarer.