Alicias nya rum färdigmålat

Det har hänt en del här hemma den senaste tiden! Målaren har som sagt varit här och målat taken i Alicias nya rum och gästrummet. Det laserade trätaket är borta och istället har vi ett fint vitt tak. Vi funderade fram och tillbaka på om det var värt jobbet att måla om väggarna som var vita men flammiga och brutna i en lite gulgrön nyans som jag inte gillade alls. Johan tyckte det var helt okej, men som tur var för mig så missförstod målaren oss och trodde att vi skulle måla om alla väggar så han maskerade inte så noga innan han sprutmålade taket. :) Johan har nu målat alla väggar vita och det blev såklart supersnyggt! Mycket bättre än innan förstås, precis som jag vill ha det! Han är också nöjd i efterhand. Visste jag väl!

Igår var vi på Ikea och köpte en juniorsäng till Alicia, som vi idag monterat upp och ställt i hennes nya rum. Gardinen har också kommit upp, ett härligt färgglatt tyg från Åhléns. Några lister är kvar att sätta upp, hyllor och tavlor och lite annat kul. Jag väntar på en leverans från en pysselbutik (har ett par idéer till dekoration i rummet) och en jättefin wallsticker som ska pryda en del av väggen. En lampa i taket och ordentligt med förvaring ska också på plats. Har du förslag på en bra förvaringshylla så säg till! Likaså med en rolig matta, känns som att jag kollat överallt utan att hitta den perfekta mattan. Tanken är att golvet också ska bytas ut så småningom, men det får bli ett senare projekt.

Så härligt det är att vara igång med renovering och fix igen! :D

Nya väggen och det nymålade taket
Taket målat i vitt och den nyuppsatta väggen.

Pappa Johan målar väggarna vita
Pappa Johan målar väggarna vita.

20130211_38150_litenRummet vitt och vackert! Nya sängen är på plats och gardinen är uppe. :)

7 kommentarer:

    1. Gardinen är härligt färgglad! :) Hon älskar rummet men sover helst i spjälsängen i gamla rummet. Eller ja, hon vill sova i nya sängen men har svårt att komma till ro där hittills!

Stängt för kommentarer.