Letar tapet till Alicias nya rum

Då har vi bott här i nya huset ett halvår. Otroligt vad tiden går snabbt! Jag har massor med idéer och projekt jag vill ta tag i, och just nu är det det gamla ”dubbelrummet” på övervåningen som är i fokus. Vi (läs Johan & kompis) satte upp en vägg för att dela av rummet dagen innan nyårsafton, och i måndags var målaren här och målade trätaken vita. Vi kommer nu att måla väggarna i båda rummen vita, men eventuellt ha någon fondtapet på en vägg. Det ena rummet blir Alicias nya rum. Hon kommer att få en ny säng och är så himla förtjust i sitt nya rum redan. Hon visar var sängen ska stå och säger att hon vill ha gul färg på väggen. ;) (Det vill inte jag…) Nu när målaren har varit här och målat har hon pratat massor om att rummet måste ”toka mea” (torka mera), och gått runt med gummistövlar inne i sitt nya rum för att inte bli smutsig av målardammet på golvet. :)

Nu letar jag alltså runt som en galning för att hitta en rolig tapet till Alicias blivande rum. Har hittat flera, men efter ett tag börjar jag tveka. För starka färger? Fel färger? För småmönstrat? Det slutar med att jag funderar på att måla alla väggarna vita och kanske sätta upp en väggdekor eller måla färgglada cirklar istället. Eller så blir det som jag önskade redan när vi flyttade in här, att sätta upp en svartvit tapet ur kollektionen Hide & Seek från Mr Perswall, antingen ”Jungle Dudes” eller ”Joyville”. Jag älskar dom! Massor av detaljer men samtidigt inget som blir stökigt i huvudet så som det kan bli med starka färger. En spännande vägg där man kan leta efter olika djur eller roliga hus. Neutrala färger så man kan använda vilka färger man vill på leksaker, gardiner och möbler. Man kan också anpassa tapeten till sin egen vägg och välja höjd och bredd själv, hur bra som helst. Nackdelen är förstås att det blir dyrt.

Har du något konkret tips på en rolig, fin tapet?

Jungle Dudes
”Jungle Dudes”. (Bild lånad från MrPerswall.se)

Joyville
”Joyville”. (Bild lånad från MrPerswall.se)

11 kommentarer:

 1. Läckra tapeter, men (sa hon som inte har barn) är det inte risk för att tapeten blir en frestande ”målarbok”. Det kliar t o m i mina fingrar att börja färglägg när jag ser tapeterna. ;-)

  1. Jo Lotta, den finns faktiskt ”färglagd” att köpa om man föredrar det! Eller så får det bli en väldigt fin målarbok framöver. ;) Skämt åsido, jag vet folk som färglagt några av djuren eller husen för att få lite mer liv, kan ju va ett alternativ. Tanken är ju inte att hon ska måla på väggen överhuvudtaget förstås… Ritpennorna finns på nedervåningen men man ska aldrig säga aldrig!

    1. Ooops…! Tur det blev vitt nu då, så hon slipper bli frestad av väggmålningar! ;) Det blir en färgglad wallsticker istället.

 2. låt henne få lite gult om hon nu vill det! Som Lotta skrev, jag vill också färglägga :)
  Vi e många som GILLAR lite färg, Kattis! Alicia t ex :))

  1. Men tänk om hon egentligen inte alls vill ha gult utan att det bara är den färgen som ligger bäst i munnen just nu? Hon väljer ju oftast lila eller rosa på allt annat. Och om vi tar den svartvita kan man ju färga bananerna gula. Eller ett par hus. Så blir alla nöjda! ;)

 3. tyckte djungeln såg fin ut. har sett liknande men håller med övriga de kommer att rita på den haha.
  men låter som mamma har bestämt sig;-) Ge ungen färg hihi

  1. Hm, sent igår var det helvitt som låg högst på listan igen med väggdekor eller målade grejer på väggen, enbart för att vi inte kan bestämma oss. :( Att det ska va så svååååårt!

  1. Mamman bestämt sig ja, men pappan vill ha färg på tapeten… Slutar väl med helvitt i avvaktan på att vi ska hitta DEN tapeten!

Stängt för kommentarer.