VAB = oväntad men uppskattad extratid

Ja, då är det min tur att vara hemma med sjuk dotter. De två senaste omgångarna har Johan varit hemma eftersom jag haft utvecklingssamtal och massor av annat att göra på jobbet. Sjuk dotter igen alltså, men mellan Pippi, Nicke Nyfiken, klossbygge och rita/måla har vi hunnit med att göra köttbullar inför jul, montera vår allra första plastgran, klä granen (den blev jättefin!), städa, skicka iväg julkorten och påbörja inbjudningskorten till Alicias tvåårskalas i januari. Tänk att hon redan blir två år!

Vi kommer att fira jul här hemma i år tillsammans med min mamma med särbo, min bror, min pappa, Johans föräldrar och hans ena bror. Tur vi har stort hus nu! :) Skönt ändå att vara hemma där det är barnsäkrat och Alicia kan sova som vanligt. Kul att ”alla” kommer hit också!

Jag har någon julklapp kvar att köpa men annars är alla klappar inslagna och gömda i ett skåp. Hoppas Tomten hittar hit i år så Alicia får träffa honom. Hon har blivit så himla förtjust i jultomtar, men när han väl dyker upp här är han nog rätt läskig om jag känner henne rätt. :)

Alicia ja, hon pratar massor nu. Nya ord ploppar upp varenda dag,  igår var det ”okej” och idag ”koja”. Den roligaste saken av alla var att igår när vi gjorde köttbullar så räknade vi en-två-tre-fyra-fem-sex-sju-åtta, och hon härmade varenda räkneord jag sa vilket hon inte brukar göra. Så när Johan kom hem skulle jag visa att hon sa alla orden ”rätt”, och satte igång att räkna. Ett-två… och så kom jag till åtta – och då fortsatte Alicia med ”nio”. Herregud. Vad är det som händer?! :D Dagens wow!

Till födelsedagskalaset
Pyssel inför födelsedagskalaset.

4 kommentarer:

 1. God Jul & Gott Nytt År!

  Grattis till nr 2 :-)

  Skönt att ha Jullov.. då blir väl Ztimma glad att ha matte hemma hela dagarna, få njuta av långa härliga vinterpromenader och kanske ngt träningspass till och med ;) :P

  Ha det gott :-x

  1. Hihi, tack så mycket! Jadu, bara att sätta igång att träna nu då! :) Har försökt få Johan att gå nån kurs med henne men han är inte riktigt sugen, fast han vill gärna börja spåra med henne bara jag ”tränar upp henne” först. ;)

 2. Ztimma är en naturbegåvning ;) Han får gärna hänga på oss när vi spårar lr är det viltspår han vill göra?

  1. Nä, jag tror mer det är bruksspår som gäller för oss båda egentligen. Det kanske inte vore så dumt faktiskt, så kanske jag känner lite konkurrens och vill komma igång själv igen! ;) Vi har dock mestadels gått viltspår (då när vi var aktiva!) så hon behöver nog börja från noll så att säga. När julen är över och all släkt åkt hem kanske vi kan ses allihop en tidig förmiddag i skogen så kan vi prova?

Stängt för kommentarer.