Taket klart i allrummet

Var förbi i nya huset idag och målaren hade varit där under eftermiddagen och målat klart taket i sällskapsrummet på övervåningen. Jippi! :) (Klicka här om ni vill jämföra med hur det såg ut innan.) Det är en strykning kvar på spaljén vid trappan, sen är det dags för oss att börja måla. Vi hade tänkt nöja oss med att måla det gröna vid fönsterpartiet, men väggarna ser inte särskilt roliga ut nu när taket är målat så vi kanske ger oss på alla väggarna, får se hur det känns om ett par dagar. Viktigast är att måla det gröna i alla fall, tanken har varit att det ska bli vitt men lite sugen har jag blivit på att måla det mattsvart eller grafitgrått. Undrar hur det skulle bli. :)

Vi har börjat fundera på om vi inte ska ta och lägga in nytt ekparkettgolv i alla fall och har börjat kika runt lite vad som finns. Alternativet är att slipa det nuvarande golvet och måla vitt, men med tanke på hur vår nuvarande vita trappa ser ut (trots att hunden bara får vara på nedervåningen så är den full av hundhår) så känns det inte jättekul att ha vita golv däruppe.

Måste börja kika runt efter en snygg taklampa också, har ni tips så hojta!