Allrum på övervåningen: Före

Då har turen kommit till det stora sällskapsrummet på övervåningen. Här är det massor av mörkt trä: taket, golvet, spaljén vid trappan, dörrarna… Målaren ska måla spaljén och furupanelen på snedväggarna och i taket vitt, sen fortsätter vi själva med det gröna partiet vid fönstren, som också ska bli vitt. Övriga väggar är nog tillräckligt fräscha för att behålla som dom är, tills vidare. Golvet hade vi tänkt slipa och måla vitt, men är kanske mer inne på att lägga in ny ekparkett istället. Furugolvet får alltså ligga kvar ett tag tills vi bestämt hur vi vill göra. Målaren har faktiskt varit på plats idag och sprutmålat första omgången på furupanelen, Johan har sett det och sa att ”det kommer bli fantastiskt det här”. :D


Från början var det här en hel snedvägg med två takfönster, men Johans föräldrar har byggt en kupa med ett rejält fönsterparti. Läckert va? :) Detta fotot är taget från ingången till vårt blivande sovrum.


Fotot taget från vårt blivande sovrum. Rakt fram finns i dagsläget ett jättestort rum, men tanken är att så småningom sätta tillbaka väggen så det blir två separata sovrum. Så vi får plats med alla framtida ungar… ;)


Taget från kupan. Dörren till vänster om trappan leder in till badrummet. Spaljén/trappräcket ska också målas vitt, men trappan behålls som den är tills vidare. Den lilla hörnan kan användas till mycket – en blivande koja, walk-in-closet, myshörna eller kanske samla-allt-gammalt-skräp-hörna?


Många dörrar… Alicias rum till vänster, sen kommer vårt sovrum, en klädkammare och badrummet. Skulle gärna måla om dörrarna också, känner ni till någon som sprutlackar dörrar så säg till!


Taget från den lilla hörnan bredvid trappan, Alicias rum skymtas ute till höger i bild.

4 kommentarer:

  1. Kan inte målarna ta väggarna också när dom ändå är i gång…? Påminn mig så ska jag fråga svärfar om dörrarna, jag tror han vet nån som kan fixa dom!
    Helt underbart att få se ”före” – ”efter” tänker vi upplev live – ofta, ofta! :D Åhh så underbart för er med nystart – möblering, funderingar om vad, var, hur, tapeter, färger… Men du, ”skräphörna” får du stryka från listan över möjliga användingsområden för krypinnet ovanför trappan…! ;) ;) ;)
    KRAM!

Stängt för kommentarer.