”Jag trivs bättre här…”

Ztimma…där jag kan ligga i lugn och ro…

Den senaste tiden har Ztimma varit minst sagt tråkig att träna med. Efter löpet har hon tappat motivation, intresse och fart, och att träna med henne har bara varit kämpigt. Jag gör helt enkelt så att jag bara tränar med henne när hon är riktigt pigg och motiverad, som hon var när vi var i stugan för några dagar sen. Då körde vi det första riktigt bra träningspasset med apportering på länge! Både linjetag mot två olika punkter, markeringsövningar, höger/vänster, stoppsignal och inkallning och hon hade bra fart och glädje hela tiden. Som avslutning fick hon ett par riktigt långa markeringar som Johan kastade.

I morgon är det sista tillfället på vår apporteringskurs… Tyvärr har hon både löpt och varit efter-löpet-skum under kursen så den har inte direkt varit givade för Ztimmas del, men jag har ju lärt mig en del och det är huvudsaken. ;) Så typiskt bara att hon sätter igång att löpa när vi går kurs. Jag har i alla fall bestämt mig för att inte delta i varken Sommarträffen eller Unghundsderbyt med henne. Hon måste bli mer stabil och ”träningsglad” innan jag ställer upp på något tävlingsaktigt. Synd, synd… Nåja, det kanske går åt rätt håll nu?

I helgen ska jag försöka lägga ett viltspår åt henne och se hur det fungerar, ska försöka göra anlagsprovet i sommar/höst tänkte jag. Undrar också när jag på allvar ska sätta igång med lydnadsträningen, ett tag gick det väldigt bra men sen tappade jag lite motivationen att träna lydnad och numera kör jag mest apportering, som verkligen är skitkul!! Är så glad att jag valde en ras som gjorde att jag kom in i jaktapporteringsträsket. ;)

6 kommentarer:

 1. Säg till om ni vill ha träningssällskap – vi kör gärna för husefridens skull!

 2. Hm, undrar vad som rör sig i knoppen på dem…
  Gilda är min första tik så detta blir spännande ;) Hon är motiverad och så, men har senaste veckan börjat ”bädda” så in i den *fnitter*. Antar att hon snart ”ska ha valpar”…

  Hoppas ni har en trevlig pingst! :)

 3. Hej svejs! Ett tag sedan jag var här och tassade runt. Vilka fina bilder du tar!!!! Blir helt sjuk. Angående Ztimma, vänta du hon är snart som vanligt igen. Det är himla frustrerande när de blir så där och man inte vet hur man ska göra för att de ska tycka träning är livet, Oroa dig inte för det. Upp med hakan och på det igen bara!

 4. Det går över…Y är jättetråkig efter löp. Går 30 meter bakom på promenad och bara letar bajs att äta. Man tror nästan att hon är sjuk men efter 3 månader inkl löp så vänder det äntligen och man får tillbaka sin härliga hund :o) Kommer kastrera henne för så här vill jag inte ha det 6 måndader om året, det är synd om henne och jag blir dö irriterad när hon är så där trött och tråkig… Ha det så bra! Kram

 5. Ha ha… det var som jag..
  jag tänkte överlåta apporteringen till den killen jag då var tillsmamans med.. :D och jag skulle köra lydnad..
  Men sen halkade jag oxå in på det..
  och det är ju skitkul!!! :D

  Härligt att träningen gick så bra..
  kram!!

Stängt för kommentarer.