Snöbus och träning på 11-månadersdagen

Ztimma på 11-månadersdagen

Min älskade lilla hund blir idag elva månader. Vi tog med kamera, dummy och tennisboll och gick ner till sjön för att träna och fota lite. Ungarna från mitt jobb var där och hade OS-skidor under tiden så det var massor av intressanta saker för Ztimma att titta på men hon skötte sig alldeles utmärkt. Även om hon var intresserad av vad de höll på med (skidor är så himla kul tycker hon) så försökte hon inte ens smita dit, trots att de var väldigt nära, kul! :)

De senaste dagarna har Ztimma gjort ganska många framsteg på träningen, framförallt i jakten. Hon förstår mina höger/vänster-tecken bra och även ut-tecknet när hon står vänd mot mig. Stoppsignal med störning runt omkring blir hon bättre och bättre på, och hon söker upp mig för att få lämna av dummyn på ett sätt som hon inte gjort tidigare. :)

Inomhus tränar vi detaljer – apportering på alla möjliga sätt, ingångar och att hitta rätt fotposition ur alla möjliga lägen. Hon följer mig bättre i mina vänstersnurrar på stället och jag stoppar in ett steg framåt lite då och då för att träna starter. Hon blir bättre och bättre på att hålla fokus på mig även när jag rör mig lite framåt – hon vill så gärna titta framåt. Men bara hon inser vad det är jag vill så ska det nog gå bra. Jag får helt enkelt låta det ta den tid det tar, även om det är så surt att harva på samma ställe. Men jag antar att jag får igen det senare om jag är noga nu. :) (Å så var det ju det här med tålamod ja…)

I morgon är det ridhusträning igen, jag ska göra upp en plan över vad jag ska träna på så jag är ordentligt förberedd för att få ut maximalt av träningspasset. På kvällen kommer pappa & hans dräktiga wachtel Nelli hit, hon ska flyttas till uppfödaren för att få sin kull där. Kika gärna in på hennes lilla hemsida om ni vill se bilderna från förra kullen som föddes i april-08. Eftersom vi åker till New York nu på onsdag så finns risken att hon hinner valpa innan vi är tillbaka i stan igen, men jag hoppas verkligen att hon håller på sig så jag kan vara med även på denna valpningen! Det var en sån himla häftig upplevelse…

5 kommentarer:

 1. Vilken helt otroligt rolig bild!! Sötnos…så lycklig hon ser ut! :O)))

  Fantastiskt fint fångat!!

  Jag passar på att önska trevlig helg till er båda!

 2. Så fina bilder på Ztimma… vad kul att hon kommer in med dummiesen på annat sätt? Vad provade du? Elle rkom det automatiskt?
  Kan ju kansk evara en mognadssak med :D
  vilken fin wachtel… jag gillar när de är släta i pälsen och har den där blicken.. :)
  Hoppas ridhusträing går bra.. ha en bra helg.. kramar!

 3. Halloj
  Kul att läasa om er träning….skoj att det går bra!
  Hör av dig när du kommer hem så kanske vi kan få till en Boxholmträning…. vore skitkul!!
  Ha det gott
  Kram

Stängt för kommentarer.