Detaljträning

Verkar som att mina tankar om platsliggningen framöver stämmer bra med era tips och idéer! Tack för era ord, de gjorde mig ännu mera säker på att vi ska vara försiktiga framöver.

Efter ridhusträningen i lördags stannade Gizmo kvar här under kvällen och natten. På söndagen var det sedan dags för långpromenad med Charlotte & Bonzo, Ztimma och han leker så himla fint ihop!

Idag har jag och Ztimma tränat i köket, med fokus på ingångar till fotposition, både utan och med apport i munnen. Vi tränade också på starter – att bibehålla ögonkontakten, både när jag snurrade högervarv, vänstervarv och tog ett pyttelitet steg framåt. Det vi tränat hittills är ”här” (följa vid min sida men kan ha uppmärksamheten framåt, ex vid jaktträning och på promenader) och fotposition enbart på ”A4-arket” och ett par steg framåt/åt sidan.

Jag vill ha konstant ögonkontakt vid fotgåendet och en exakt position och eftersom vi tar det i Ztimmas takt har vi inte kommit särskilt snabbt framåt, hihi… Men idag gjorde hon stora framsteg! :) Hon har haft svårt att bibehålla ögonkontakten samtidigt som vi rör oss, hon kan sitta i evigheter och titta upp på mitt ansikte men så fort vi rör oss tittar hon framåt. Så det viktigaste är förstås att belöna precis när jag startar och innan hon hunnit släppa ögonkontakten. Puh – tur man har en klicker! ;) Nåja, vad gör det om saker och ting tar lång tid så länge man ser framstegen nån gång ibland? :)

Snö i massor
Bild på vår framsida, ljusslingorna i granriset har inte synts på många veckor… Men visst är det härligt med snö! :)

En kommentar:

  1. Ja visst är det härligt med snö, men nu tycker jag att det räcker.. Man orkar inte ens gå i skogen nu för det är så mkt snö där. Tur vi har en som åkt den lilla rundan så man kan gå där iaf :) Det är som plogat där :D
    Kul att du ser framgång i träningen.. Jag har börjat klicka Kiwi.. Hon är sååå söt när hon funderar.. Men såå intensiv!! :D
    Funderar lite på att köra lite lydnad ett tag, ligga lågt med apporteringen bara tills hon landat lite och vi kommer bättre överens när vi kör apportering för som det vatt nu så blir vi bara ovänner och då är det bara tråkigt.. Vill inte det..
    ha en bra helg.. kramar!!

Stängt för kommentarer.