Fast i Flickr-träsket

Ja, jag kan sitta hur många timmar som helst och ladda upp bilder, kika runt på andras bilder och bara njuta av alla duktiga människor som lyckas fånga och förmedla färger, former, uttryck, struktur, värme, kyla, egenskaper, känslor…. Extra kul är det förstås när andra människor faktiskt uppskattar mina bilder, att de tar sig tid att kommentera och komma tillbaka och titta på nya bilder. :) Ja, jag är fast!

Norbert jumping
En av mina bilder på Flickr.

Hundträningen går kanonbra! Vi tränar vänstersvängar på ”A4-arket” (fotposition/följsamhet) och numera fattar hon vad jag vill. ;) Stå-kvar-övningar gör vi ofta, både i köket och i trädgården. Jag går runt lite och kan slänga iväg godis och leksak och hon står kvar – stora framsteg de senaste dagarna. :) Nu ska jag börja träna längre stunders kvarstående och sedan lägga på många olika störningar så jag känner att hon blir helt trygg i att stå kvar i alla lägen. Parallellt med detta tränar vi att hon ska stanna från rörelse, när vi leker eller när hon är vid min sida.

Vi fick tips på några nya apporteringsövningar av Ulrika som vi tränat på en hel del, ibland är man tacksam över att det står en gatlampa precis utanför trädgården. (Andra gånger är det inte fullt lika bra, exempelvis när lampan lyser in genom persiennerna rätt in i sängen…)

Vad händer mer här hemma? Jag rättar prov, förbereder lektioner, förbereder utvecklingssamtal, skriver individuella utvecklingsplaner… Jobbar, helt enkelt! ;) Var iväg på Tre Kronor-hockey häromdagen och fick se en massa härliga mål där vi satt, underbart.

I helgen var vi iväg och köpte ett par nya adventsstjärnor/ljusstakar, snart är adventstiden äntligen här! :D Det är den bästa tiden på hela året, alla vackra ljus, värme, fina saker framme, ljusstakar, lyktor, glögg, mys, lucköppning, kalendrar, julskyltning, pepparkakor, julsånger, luciatåg, julklappshandling… :)

9 kommentarer:

 1. Vad fint det blev.. :D
  Härliga bild på katten.. inte dåligt att fånga den så..
  Hur hinner du med allt? Läste om dej i den där lilla spalten.. jag tycker inte jag hinner nåt nu.. inte hundtränig heller.. men visst det är ju nytt så man är rätt så seg..
  Ha det gott och ta hand om er..
  kramar

 2. Ha ha, ja vad var det jag sade? Rackarns vad man fastnar lätt i Flickr! Fast det där går dock i perioder, själv har jag knappt varit där på flera veckor :D

  Cool bild på katten!

 3. Super kul att det går så bra med träningen. Alltid lika häftigt när man ser framstegen. Men du Kattis då blir et väl tävling nästa år ????

  TASSAR
  FIA & SIRI

 4. Glömde o skriva att det va en grymt häftig bild! Som jag har sagt för så tycker jag att du e grym på att fånga actionbilder!
  Har jag frågat vad du använder för kamera och objektiv? Vad brukar du använda för inställningar när du tar sånna här typer av bilder?

 5. Flickr?… trodde först det var ”mina flickor” felstavat… nu förstår jag att det är nåt som har med fotografering att göra!
  Jag har tjuvstartat advent- och julfirandet… med Marabou Vinter! Helt gudomlig… smaköverraskning för munnen… lycka för själen… :) Vi tänker bunkra för den ska bara finnas under en begränsad tid…

Stängt för kommentarer.