Slutuppgiften i bildbehandling

Här kommer som utlovat mina bilder till den digitala bildbehandlingskursens slutuppgift. Vi skulle bildbehandla 3 bilder utifrån ett speciellt tema efter eget val, mitt tema var att fixa till bilder från min barndom. Målet var att ta bort repor och damm från fotona, att få fram färgerna som ”försvunnit” på vägen, och att låta min känsla/upplevelse från de olika händelserna finnas med i bilderna. Den sista bilden var i riktigt dålig kvalitet från början, och eftersom jag inte gillar korniga bilder så funderade jag länge på om jag skulle använda mig av den, men samtidigt ville jag försöka få fram en ”fin” bild på min bästa vän – dockan Anna. Hon ligger för övrigt väl nerpackad i en kartong i källaren, tillsammans med sin kompis Madeleine, med den vackra spetsklänningen. :)

TEMA: BARNDOMSMINNEN
-restaurering av gamla inscannade foton från min barndom

Kräftskiva före Kräftskiva efter
Bror, syster och far på kräftskiva

Midsommar före Midsommar efter
Jag på midsommarafton

Dockan Anna före Dockan Anna efter
Jag med min älskade docka Anna

9 kommentarer:

 1. Vad bra du fick till slutresultatet. :smile: Läser själv den kursen men är gräsligt sen av mig, får se om jag orkar med det sista innan nyår.

 2. Undrar om det var den kursen jag anmälde mig till i fjol på Umeå univ. men kunde inte gå den när jag upptäckte att man var tvungen att ha en eller två obligatoriska närvarodagar. Skåne-Umeå flyg? Nä tror inte det…om det är den kursen vill säga..5 p eller 10 p minns inte.

  Jag gillar orginalbilderna bättre än de bildbehandlade även om du gjort ett fint jobb. Jobbet är det inget fel på, tvärtom. Men jag gillar det där lite matta och repiga. Jag gör själv om mina ibland för att just likna lite polaroidbilder med matta färger. Den looken passar fint på vissa bilder. :) Men att kunna fixa till bilder som man vill förbättra är ju jättebra!

  Det var något med att du lärt dig ta bilder i mörker eller hur det nu var och jag frågade om du ville berätta om det. Har du tid och lust att lägga ut ngt i bloggen om det? Rätt roligt med lite tips! Jag skulle också vilja gå en massa kurser i fotografering/bildbehandling osv…

  kram

 3. Du fick till det bra tycker jag! Mysigt med din docka :smile: Jag har också en kvar fast inte min favorit tyvärr.
  Ha det bra! Kram Ninni

 4. Snyggt ! :razz: Vi ( läs husse .. :wink: ) håller också på med att restaurera gamla bilder, och jag har ju tyckt att han suttit och ” petat ” onödigt mycket .. :cool: , men resultatet har blivit bra !
  Kanske skulle ta och göra slag i saken med mitt ” förra ” hundliv = Schäfertiden .. *s* ! Vad tycker du .. :smile: !?
  Tack för att du delar med dig av dina alltid så fina bilder !!!
  Kraam

 5. Kanonfint arbete. Tycker nog ändå att mittenbilden blev bäst resultat. Fast som du skriver så kanske de inte är jämförbara så rakt av bara heller.

  Åh, hade jag inte haft så mycket för tillfället hade jag så gärna gått något liknande…

 6. Tjusigt :)
  Jag har också fixat till en del gamla bilder i datorn och beställt nya papperskopior på.
  Kul att kunna snygga upp bilder som slitits med åren och heller inte alltid förvarats som dom bör.

  Kram:)

Stängt för kommentarer.