Ommålning av gamla pinnstolar

Med mig hem från pappa och Halmstad fick jag två gamla pinnstolar och en gammal pall. Efter ommålning i kulören ”Skiffer” från Beckers är de som nya. :) Nåja, jag ville behålla den ”gamla” känslan så de är fortfarande lite ojämna i ytan och småjacken som fanns där tidigare fick vara kvar. Men de känns väldigt fräscha och mysiga nu!

Kommer ni förresten ihåg min pygméstol? Den målades svart i oktober förra året och vi trivs ypperligt ihop. :D Det enda tråkiga är att damm förstås syns väldigt tydligt på den svarta blanka ytan… Jag funderade på att måla de här stolarna i nån häftig kulör, men kom fram till att de fick bli gråa trots allt, för att passa till allting. Däremot letar jag efter nån sittdyna, gärna i fårskinn, som kan ligga på stolarna. Jag har hittat en variant som kostar 300:-/st – alldeles för dyrt! Nån som vet var jag kan hitta en billigare variant?

En gammal pall som står färdig för ommålningMålarfärgsresterPinnstolarna - som nya!Glänsande och fräscht

5 kommentarer:

  1. Vem minns inte sådana här fina pinnstolar. Det hade min farmor i sitt kök. Tror banne mig hon hade en sådan pall också! Eller iaf en liknande. :) Där var sitsen rödmålad, vill jag minnas. Att inte ta bort gamla jack och slitage gör bara dem finare tycker jag. Grått blev fint. Minns när du målade din pygméstol svart. :) Jag tycker du unnar dig två fårskinnssynor till dina stolar alt. köper en stuvbit och fixar det själv.

    Kram
    /Catja

Stängt för kommentarer.