Älskade änglatrumpet

Jag har en änglatrumpet som jag fått av farmor, hon är expert på att övervintra änglatrumpeter! :)

Redan i maj hade den två trumpeter men sedan har den vilat sig i form, för när vi skulle åka till Skellefteå räknade jag till sisådär 19 trumpeter. De var gröna och hade inte slagit ut, men jag var ändå orolig för att den skulle blomma över när vi var borta. Men två veckor senare när vi kom hem – håll i er nu – så hade den 48 trumpeter!!!!!! Några hade börjat blomma, andra var fortfarande gröna. 48 trumpeter! :D Jag har aldrig haft så många trumpeter samtidigt på en änglatrumpet innan!

Här ser ni några bilder på hur den såg ut den 3 augusti när en del av blommorna slagit ut:

3 kommentarer:

 1. Åhhh, de är sååå vackra. Har försökt en gång, men jag lyckades inte ens hålla liv i den över sommaren. :(

 2. Jag är allt lite avis, har aldrig haft så många blommor samtidigt på en planta.
  Visst är dom fina och doftar gott, även gamla stolar kan få ett nytt liv. Kanonfina.
  Ha en bra skolstart och höst. Kramar från oss.

 3. Hej,
  Visst är dom underbara änglatrumpeterna, jag har 2 st, en rosa som hade 68 blommor samtidigt i somras samt en gul som fortfarande blommar utomhus, när den var som störst hade den 95 utslagna blommor på en gång. det var en bedövande doft på kvällarna. Vet Du hur många olika färger det finns på Änglatrumpeten, vore roligt med lite fler.

  Med vänlig hälsning
  Lotta

Stängt för kommentarer.