Vad händer i köket?

Först vill jag passa på och tacka för alla kommentarer jag fått till mitt förra inlägg ”Fototriss: Djur”. Det är massor av nya människor som kommenterat vilket har lett till att jag hittat till många nya bloggar som jag antagligen aldrig skulle hittat annars! Stort tack till er! :)

Ni som följt mig ett tag minns säkert att vi renoverade köket för ett tag sedan. Efter att vi bytt ut hela köksinredningen gick luften ur oss och det har inte hänt så mycket sedan dess mer än att vi målat trätaket vitt. Men för några veckor sedan tog vi tag i det resterande arbetet igen, och tog bort all träpanel från väggarna och Johan slipade hela väggarna. Vi breddade dörren till hallen, tog bort allt trä runt fönstret och satte dit nya lister som jag sedan målat vita.

Under köksfönstret (även bakom elementet!) satt det också träpanel, och vi fick ta bort elementet och slita bort all panel, och sedan har jag målat väggen vit. Det krävdes några lager färg, men nu är det snyggt som bara den! :) Vi köpte även en ny fönsterbräda så vi äntligen kunde få upp lite saker i fönstret igen! Fönsterbrädan ligger lös ännu, vi ska isolera runt fönstret, sätta dit fönsterfoder och sätta upp elementet innan vi sätter fast den.

Tapetsera ja, vi ska faktiskt börja i morgon! Här kommer några bilder på de senaste veckornas arbete:

Träpanel på väggarna, under fönstret och bakom elementet, liksom en fönsterbräda i furu.Fönsterbrädan borttagen och vi ska börja arbetet med att ta bort all panel.Elementet och panelen borttagna. Därunder hittar vi en vägg som är målad orange, grön och vit. Vackert! :)Såhär ser det ut nu - vitt och med ny fönsterbräda. Elementet ska sättas upp och nya fönsterfoder ska upp när tapetseringen är klar.

7 kommentarer:

  1. Tack för ditt besök hos mig ;o) Cykeln ska jag allt ha att cykla på. Bekväm och stor lädersadel är det också, så det blir bra för baken…hihi…

  2. Oj, vilket jobb! Det får ta sin tid sånt där. Man måste hinna pausa och få tillbaka energin emellanåt. Hoppas att du visar bilder på tapeterna sen! Lycka till!

    Kram Åsa

  3. Halloj, hittade hit genom evelyn, återkommer och läser med senare någondag då det inte är så sent!!

    Lisa

  4. Visst är det spännande med renovering! Ett kök är ett stort projekt och TAR tid! Vi gjorde vårt kök nu i våras. Det tog mycket energi och tid men vi blev jätte nöjda! Titta ut en sväng en gång vet ja’! :smile:
    /C.

Stängt för kommentarer.