Köket: Före

Nu har jag äntligen tagit mig tid att lägga in några bilder från hur vårt kök såg ut innan vi renoverade det och lite under tiden som vi river köket. Jag lovar er att det var som att stiga in i antingen en bastu eller en stuga i fjällen när man gick in i vårt kök. Hela köket var nämligen inbyggt i furupanel; taket, halva väggarna, bakom elementet, runt fönstrena, fönsterbrädan, golv- och taklist, mellan överskåp och underskåp (istället för kakel),som en dekorationslist under överskåpen, och som grädde på moset: även fläkten var inbyggd! Till och med lysknappen hade de klätt med träpanel. Ja, jösses! :) Nu är det mesta av träpanelen borta, vi har dock taket kvar att måla, men det har vi inte hunnit med ännu!

Titta och njut! :P

När vi flyttade in var dörren mot vardagsrummet igensatt och gömd under tapet och träpanel. Det första vi gjorde var att öppna upp den igen.Den oerhört vackra (?) inbyggda fläkten. Notera att även lysknappen är klädd med furupanel!Fläkten som är halvt borttagen och de öppna köksskåpen med sin dekorationslist.Under överskåpen hittade vi denna hemliga låda. Mellan överskåp och underskåp är det också träpanel.Matplatsen, här med bordet intryckt i hörnet. Träpanel på halva väggen.Väggen mot hallen, som vi rivit upp delar av för att kunna dra nya elkablar.Köket sett från hallen, notera att det inte finns några köksluckor på överskåpen.Köket sett från matplatsen.

5 kommentarer:

  1. Hejsan, ja herre min gud! Det var verkligen mycket trä om man säger så! Förstår att ni byter kök. Men det ser ut att vara en bra planlösning så kan nog bli riktigt fint sen… Ser fram emot ”efter” bilderna och en fika i nya köket =)

    Kram kram

  2. Men jösses!! Snacka om fjällstuga :surprised:

    Ska bli spännande att få se hur ni har fått det!

Stängt för kommentarer.