Sommarlov och viltspår

Det är sommar!
Jag med ett glas vin.
Foto: Isabel Tjörnebrant

I fredags var det skolavslutning, min första skolavslutning som lärare! Vi var i kyrkan och eleverna sjöng så himla vackert… Särskilt låten som jag kom med som förslag, den var så fin. :) Vi lärare fikade med smörgåstårta efteråt, och sen bar det av ner till Halmstad för att fira syrran som gick ut 9:an. Det är första gången så många från släkten var samlade på jättelänge, så det var väldigt roligt! På lördagen åkte vi till en av pappas bekanta som har en guld-/silversmedja, och där fick jag ett par örhängen i födelsedagspresent – TACK! :) En sväng förbi farmor & farfar hann vi också med innan vi åkte tillbaka mot Jönköping för att hinna träffa valparna en sista gång innan de skulle flytta. Sista fotograferingen på dem blev i lördags, och bilderna kommer nog ut i morgon. Är verkligen avundsjuk på alla valpköpare som får såna härliga valpar! :D

På söndagsförmiddagen åkte jag och Eva till skogen med hundarna för att lägga viltspår. Tincas spår blev ungefär 600 steg långt (strax under 500 meter tror jag). Spåret fick ligga i 7 timmar, och när det väl var dags att åka och gå spåret fullkomligen vräkte regnet ner. Konstigt nog slutade det regna precis när jag steg utanför dörren och då kom en jättevacker regnbåge fram! :) Sen var det uppehåll och solsken ända tills vi var färdiga och åkte hem, då det började ösregna igen. :D Ibland har man vädrets makter på sin sida! Tinca skötte sig bra i skogen, det var egentligen bara på ett ställe hon tappade bort sig, men hon hittade spåret igen även om jag var övertygad om att hon gick fel. Oops… :) Jag var ganska säker på att jag inte hade gått just där, men tji fick jag!

Idag tränade jag lite lydnad med A och hennes kelpie, de ska tävla elitlydnad nästa vecka. Håller tummarna för er! :)

Nu är det sommarlov… Känns konstigt och tomt, förmodligen med anledning av att jag inte är säker på vad som händer i höst. Jag kommer byta arbetsplats då jag behövs bättre på en annan skola, men eftersom jag trivts så himla bra så känns det sorgligt såklart. Om ett par dagar vet jag nog mer och då ska jag bara njuta av min långa ledighet! :D

Från och med i morgon kommer Gizmo vara här på dagarna under ett par veckor. Blir kul att ha två hundar, även om han har lite fel storlek… :P

8 kommentarer:

  1. Ja det blir mycket blomfoton just nu! Det finns ju så många fina blommor! Ja man måste ju delta i tävlingar för att kunna vinna hihi :smile: Tur har jag haft senaste tiden, tre vinster på kort tid. Jag har ju deltagit i fler tävlingar än jag gjort tidigare, men tur har jag verkligen haft! Ha en trevlig vecka!

  2. Härligt med lång ledighet, jag är så avundsjuk på alla lärare :). Ha det bra

  3. Kalas med sommarlov:)

    Appell blir det till hösten :) Hon känns väl ganska färdig redan men vi satsar på september.

    Ha en skön midsommar!

    KRAM

  4. Var just inne på Nellies hemsida… Valparna är om möjligt ännu sötare nu än förra helgen! Nu ser tom. jag olikheterna! Hade vi åkt ut idag och jag fått veta att Lara inte blivit hämtad hade jag tagit henne på stört – kovändning på två dagar… Nån gång i framtiden blir det en djupstudie av wachtel – Nellie och valparna har gett mig ett underbart första intryck av rasen. :grin:

Stängt för kommentarer.