Hjälp mig att välja kakel!!

Hej på er allihop! :) Jag vet ju att ni är många inredningsintresserade där ute och nu vill jag be er om hjälp! Vi har länge funderat på vad vi ska ha för kakel i köket men har inte kunnat bestämma oss, så vi har fortfarande en ful betong med gammalt lim på ovanför diskbänken och bänkskivorna. Jättevackert… Eller inte! :) Vi har väl egentligen varit säkra på att vi ska ha svart kakel till våra högblanka vita luckor, men nu börjar vi tveka. Vi lånade därför hem en vit, en ljusgrå och en svart kakelplatta för att se hur det blev. Det svarta känns helt plötsligt väldigt mörkt, och det som lyfter fram bänkskivan i ek och den rostfria diskbänken bäst är den via kakelplattan. Men samtidigt – högblanka vita luckor, vitt matt kakel och ljus tapet – blir inte det för mycket vitt?! Det ljusgråa kaklet är fint, men är det för tråkig färg? Ett annat alternativ är att välja en mörkgrå nyans, men någon sån platta har vi inte lånat hem. Vad tycker ni att vi ska ha för kakel?

Så till min andra fråga – jag vill ha tips på vad vi ska ha för färg på fogen! Detta är ju beroende av vilken färg på kaklet man väljer såklart… Det ska vara snyggt, men ändå praktiskt.

Jag är tacksam för alla tips och förslag jag kan få. Nu måste vi bestämma oss! :)

Vad ska vi ha för kakel i köket?

Om det är nån som glömt hur gamla köket såg ut så kan ni se bilder på det här…

12 kommentarer:

 1. Hej! Hittade hit idag. Fin sida. Jag skulle välja vitt eller mörkgrått. Inte det ljusgråa. Men min favorit är nog ändå vitt. Lycka till. Kram, kram.

 2. Oj shit vad svårt.. Jag tycker inte det svarta tror jag… Men det är ju bara för att jag gillar ljusa kök.. Kanske det gråa då..? SVårt!

 3. Instämmer med Bodil. Ljust o fint=vitt. Grått blir dystert, svart blir för dystert. Vitt e enkelt att sätta andra färger till o stämmer med resten av ert hem.

 4. Jag hade valt ljusgrå kakel, svart blir nog tröttsamt i längden, vitt är sterilt sjukhusaktigt…. förresten är det glansig vit eller matt vit kakel??
  Den övriga kakeln är den glansig eller matt?
  är det matt väljer jag ljusgrå eller svart
  är det glansig kakel väljer jag….svart….

  Men herrejösses nu blev jag oxå tveksam :lol:
  NÄ nu har jag bestämt mig, är det matt kakel ta den ljusgrå eller svart
  är det glansig ta svart :headbang:

 5. Håller med Lisa – jag hade valt grått, men det kanske beror på att vi har grått. I och för sig valde vi den grå färgen för att vi gilade den brytningen mot gula köksluckor.

  Alternativ 2 skulle jag välja svart med ljus fog.

  Vitt? Det ser ut som om ni har vita luckor (i alla fall på bänkluckorna). Blir det inte mycket vitt?

 6. Åh, svårt val. Men grått går bort direkt. Svart är snyggt men man tröttnar på det snabbt (syrran har det hemma) och vitt kan ibland se lite stelt ut. Men jag går nog ändå på vitt. Allt EN rad rakt ner med svart. Eller kanske små små gråa plattor…. eller små små svarta plattor. Men när dom ska vara så stora så tycker jag nog ändå vitt…
  Oj, veligt det blev men hoppas du fick nått ut av det iallafall :lol:

  Idag ska jag äntligen lägga in utmaningen :hurra:

 7. Alla tre är snygga men jag hade nog i första hand valt grått sedan vitt, med vit respektive grå fog. Svart är också jättesnyggt men det blir lite dystert och man kanske tröttnar?!
  Eller får du dra till med nåt oväntat i nån knallig färg… :mrgreen:
  Ha det gott!

 8. Oj vad svårt!
  Jag kan bara bidra med att säga att min erfarenhet av vita fogar är ytterst negativ sedan min förra lägenhet. Det var ett evigt gnidande & putsande för att få fogen kring spis & diskho att hålla samma färg som över arbetsytorna…

  Svart kakel med grå fog vore nog grymt snyggt! Och med rirkigt bra & snygg bänkbelysning under skåpen tror jag inte alls att det behöver bli mörkt.

  Lycka till!

  /Jenny

  PS. Mitt egentliga ärende var att skicka en liten utmaning! Kika i min blog från idag (16/1) så ser du mer! :mrgreen:

 9. Hej..
  Tack för din fina kommentar!! :-)
  Ja det är inte lätt det där med att bestämma sig. jag har med beslutsångest varje gång jag ska välja något. Är så rädd att man ska välja fel.

  Fint ni har det!! Svar på din fråga så hade jag valt det vita kaklet för då kommer den mörka bänkskivan fram på ett helt annat sätt. Själv så älskar jag VITT.
  Får man fråga vad det kaklet kostar per kvm & vem tillverkar den?? Var verkligen fin.

  Har det bra / Z-R

 10. Jag hade satsat på vitt.Det håller i längden.Ett kök ska man länge.Enligt mig så tycker jag att badrum och kök ska vara vita mesta dels för man gör ju inte om där inne var och varannan dag.Det kostar ju.Lycka till.KRAM!

Stängt för kommentarer.