Hjälp mig att välja kakel!!

Hej på er allihop! :) Jag vet ju att ni är många inredningsintresserade där ute och nu vill jag be er om hjälp! Vi har länge funderat på vad vi ska ha för kakel i köket men har inte kunnat bestämma oss, så vi har fortfarande en ful betong med gammalt lim på ovanför diskbänken och bänkskivorna. Jättevackert… Eller inte! :) Vi har väl egentligen varit säkra på att vi ska ha svart kakel till våra högblanka vita luckor, men nu börjar vi tveka. Vi lånade därför hem en vit, en ljusgrå och en svart kakelplatta för att se hur det blev. Det svarta känns helt plötsligt väldigt mörkt, och det som lyfter fram bänkskivan i ek och den rostfria diskbänken bäst är den via kakelplattan. Men samtidigt – högblanka vita luckor, vitt matt kakel och ljus tapet – blir inte det för mycket vitt?! Det ljusgråa kaklet är fint, men är det för tråkig färg? Ett annat alternativ är att välja en mörkgrå nyans, men någon sån platta har vi inte lånat hem. Vad tycker ni att vi ska ha för kakel?

Så till min andra fråga – jag vill ha tips på vad vi ska ha för färg på fogen! Detta är ju beroende av vilken färg på kaklet man väljer såklart… Det ska vara snyggt, men ändå praktiskt.

Jag är tacksam för alla tips och förslag jag kan få. Nu måste vi bestämma oss! :)

Vad ska vi ha för kakel i köket?

Om det är nån som glömt hur gamla köket såg ut så kan ni se bilder på det här…