Tips på ny dator?

Jag går i datorköpstankar… Har länge varit sugen på en bärbar dator för att slippa ”åbäket” som står i datarummet och tar en massa plats. För att kunna sitta med den i köket eller vardagsrummet eller till och med i sovrummet, om jag känner för det. För att kunna ta med datorn om jag ska på semester.

Egentligen är den nuvarande datorn ingen dålig dator, men den uppfyller inte mina krav. Jag sitter ju och jobbar med mycket foton i bildbehandlingsprogram och min dator orkar inte riktigt med. Samtidigt är det mycket pengar det handlar om, och frågan är om det är värt att skaffa en ny dator när den nuvarande faktiskt fungerar…

Det jag är på jakt efter är en dator med bra processor, bra grafikkort och ett bra RAM-minne. Den ska orka jobba med stora bildbehandlingsprogram och ha ett stort antal bilder öppna samtidigt. Den får gärna ha bra högtalare så jag kan lyssna på musik utan problem (sambons bärbara har jättedåliga högtalare). Är väldigt tacksam för alla tips jag kan få från er, säkert är det någon där ute som har/känner till en bra bärbar dator som motsvarar mina krav! :) Satt ett par timmar idag och surfade runt på nätet och hittade några alternativ, men det är alltid bra med tips från andra. Så kom gärna med tips här i bloggen eller via kontaktformuläret och hjälp mig hitta en bra dator!

Förresten – Gott Nytt 2008!!!

12 kommentarer:

 1. Jag har en Acer och de är verkligen superbra! Jag blev förvånad över prestandan då den är mycket snabbare än min stationära. Dock sparar jag alla bilder på den stationära så att den bärbara ska fortsätta vara lika snabb och bra. Nästan alla jag känner använder sig av Acer faktiskt. :) Finns ju hur många olika som helst så det beror ju helt på vad du är beredd att lägga för pris! Min kostade 8000 för ett år sedan. :)

 2. Ja det är verkligen underbart. Förhoppningsvis får jag lägga till en bebiskategori detta år. Men man vet ju aldrig.. :???:

 3. Mitt bästa tips är att gå in i en datorbutik. Nu pratar jag inte Siba och liknande…en RIKTIG datorbutik. Fråga dem vad de tycker du behöver och kika sedan runt på nätet och fynda där. Taskigt kanske :twisted: men så är det ju…köper ju gärna så billigt som möjligt.

  Gott Nytt 2008!

  /Catja

 4. Jag kan inget om datorer men jag tro oxå på att du ska gå til en riktigt datorbutik som satsar på service som Dialect och fråga runt. Och inte gå till elgiganten elr siba – de är ju inte direkt kända för service. Lycka till!

 5. Ja, dans har väl iallafall alltid legat varmt om hjärtat. Gått några kurser tidigare minsann så helt taktlös är jag inte :dance:

  Fotboll tycker jag väl är någorlunda roligt. Roligt att se live men kanske inte jätte kul på TV. Men det är nog mer stämningen och själv grejjen jag vill åt av att åka på EM. Allt folk, och att det där… ja du förstår säkert :hurra:

  Jag har tyvärr inget tips på dator men jag kan tipsa om en annan sak. Såg bild på köket (vilket ser oerhört fint ut) och såg att det står på möbelben så upphöjt. Och något som är tok snyggt då är att sätta belysning under som lyser ner i golvet…. Oerhört snyggt faktiskt!!! :mrgreen:

 6. Satt och sökte efter bilder på nätet och hittade då ditt helt fantastiska foto på en överblommad maskros.
  Finns det någon möjlighet att få köpa den bilden av dig?
  Vilken duktig fotograf du är!

  Ninni

 7. Jag fick en ny dator när jag fyllde 30 (i höstas) och jag är super nöjd. Det är en bärbar och den fungerar utmärkt även när man har massor av program i gång samtidigt. Snabb, kanon fin grafik, bra högtalare (enligt mig) osv. Sitter på jobbet nu så jag vågar inte säga vad min dator heter – men kan maila dig det i morgon.
  Kram

 8. Hej! Har efter måånga år av PC-nördhet gått och köpt mig en Mac!! Redigerar bilder (PS CS3) och redigerar filmer ganska mycket så jag tröttnade på PC’ns seghet och köpte mig en Mac istället. Helt klart det bästa köpet jag någonsin gjort!! Gå till http://www.apple.com/se och kika. Jag köpte iMac 24″ 2,4 ghz och den är bra mkt snabbare än min PC som är en 2,6ghz’are.

 9. Japp, PS CS3 måste man ha i Mac-version. Det är lite pirrigt, men vi har en PC också. Men jag kör allt på Mac’en. Gå till en affär som säljer Mac och få den demad. Jag föll direkt för enkelheten i t.ex videoredigering. :)

Stängt för kommentarer.