Tnk positivt!

Positivt tnkande

”Nr jag vaknade i morse knde jag mig p dligt humr, men det var jag bara glad ver, det visade ju att jag hade knslor.

Sedan tog jag barnsalva i stllet fr tandkrm p tandborsten. D frstod jag att ven den bste kan gra fel. Jag knde mig djupt tacksam ver den insikten.

Nr jag ppnade kylskpet fll ett mjlkpaket ut, gick snder och stnkte ner mina byxor och skor. Jag intalade mig att det var bra fr ovanldret. Byxorna hade jag nd tnkt byta. Under tiden kokade frukostkaffet ver. Det pminde mig om att kaffe p tom mage r hlsovdligt.

Just som jag slagit igen ytterdrren mrkte jag att jag hade glmt nycklarna. ”Den stunden, den sorgen”, nynnade jag och tnkte p att jag inte behvde bryta mig in frrn efter arbetet. Att de nya byxorna fastnade i cykelkedjan och att jag rkade kra rakt in i grannens hck, spelade egentligen ingen roll: ”Tur att det inte var dyrare byxor”, mumlade jag glatt.

P jobbet tog jag in kaffekoppen till skrivbordet och spillde ut det mesta p manuset till kvartalsrapporten. ”Tur att det bara var ett fjortondagarsjobb som blev frstrt, det kunde ha varit ett treveckors arbete”, vrlade jag ut i korridoren. ”Frresten hade jag nd tnkt arbeta om det, s det s…”

P hemvgen skulle jag ta ut pengar, men kortet frsvann in i bankomaten och kom tyvrr inte ut igen. ”Nja, pengarna hade jag ju nd bara gjort av med”, filosoferade jag och utvade ngra avslappningsvningar. Lssmeden kostade bara 400 kronor! Och explosionen nr jag knppte p TV:n blev inte srskild kraftig. Nu kan jag skaffa text-TV, och s blir omtapetseringen ntligen av, s himla bra!

Det r fint att tnka positivt, tnkte jag positivt och kastade mig p sngen s benen p sngen vek sig, annars vet man inte vad som kunde ha gtt snett idag…”

Frfattare: Oknd (vet du varifrn den kommer s hr grna av dig!)