Helgen

I helgen har vi haft fullt upp som vanligt! I fredags var ju pappa här och vi började dagen med en timmes promenad i det härliga vädret, och sedan åkte vi in till stan och åt lunch med Johan. Härligt att kunna äta lunch ute för en gångs skull, annars är jag ju med eleverna i skolan och äter. Sen var vi en sväng hos pappas ena hunds uppfödare och hälsade på.

Lördagen bjöd också på underbart väder, och jag och Anneli åkte iväg till skogen några timmar. Först blev det uppletande och vi vallade upp två 50 meter djupa korridorer. Tinca fick börja, i hennes första korridor låg det tre föremål och hon skötte sig bra även om hon stannade vid det första föremålet och sedan sprang vidare för att hämta ett annat. Hon tog det vid ett senare skick dock. Sen fick hon sitta uppbunden (vansinnigt upprörd såklart!) medan det var Cias tur. Sen blev det Tinca igen i den andra korridoren, och där hade hon hög fart och jobbade jättebra. Hon glömmer dock att slå på näsan direkt när hon springer ut och vi gick därför tillbaka till den första korridoren och la ut fyra föremål på 5 meters djup. Dessa tog hon helt perfekt konstigt nog. Undrar vad som rör sig i hundarnas huvud egentligen. ;) Som belöning blev det älgköttfärs matad med sked ur en burk. Mycket uppskattat!

Tinca laddar ju nåt oerhört när hon sitter uppbunden när andra hundar jobbar och i såna här fall funkar det bra, men när det kommer till lydnad är hon så överladdad att hon är omöjlig att jobba med. Undrar om det någonsin går att få henne lugn vid uppbindning?

Efter skogsarbetet åkte vi till en sjö och fikade. Sen fick vi en sån lust att gå runt sjön i det vackra vädret, så vi var ute en bra stund till. Några timmar i vackert väder gör en gott! :D

Idag åkte vi till samma sjö för att gå tipspromenad. Vinner vi nåt tror ni?! *s*

Massor av foton blev det igår, här bjuder jag på några av dem:

4 kommentarer:

  1. Visst är det underbart att gå promenader i höstsolen :smile: . Som vanligt har du kanon fina bilder. Jag ska köpa ny kamera, du får jätte gärna komma med tips och förslag. Kram

Stängt för kommentarer.