Äntligen hemma igen!

Vill börja med att tacka alla snälla människor som hört av sig på telefon, mail, i bloggen och i gästboken. Ni är underbara – tack för ert stöd!

Nu är Tinca hemma igen och det är jätteskönt. Vi fick samtal från Blå Stjärnan i morse vid halv tio om att Tinca skulle få åka hem idag, så vi gjorde oss färdiga och åkte iväg till Göteborg för att gå på stan några timmar innan det var dags att åka till djursjukhuset. Det enda vi köpte var 10 doftljus till ett mycket billigt pris, annars var vi tomhänta – tråkigt men sant!

Enligt veterinären har svullnaden på hasen gått ner, men den hade då verkligen gått upp sen vi såg den sist! Jösses vad stor den var tyckte vi… Den hade tydligen ökat mycket och nu gått ner igen. Hon haltar inte direkt men går konstigt med benet. Hon är väldigt slö och kan inte stå stilla en längre stund utan att tappa balansen, antal att det är de smärtstillande tabletterna som gör henne lite yr och dåsig? Vi har fått tre recept på tabletter som vi ska hämta ut imorgon: smärtstillande, antibiotika och antihistamin. Hon har även blivit ordinerat korta koppelrastningar de närmaste två veckorna, i övrigt ska hon ha det lugnt inomhus. Inget springa lös, inget arbetande och ingen lek med andra hundar. Hon måste ta det lugnt ett tag för att inte få några bestående men, exempelvis på hjärtat, njurarna eller levern. Om tio dagar ska vi på återbesök (dock här i Jönköping och inte Göteborg!) för att ta nya blodprover och kolla hjärtat.

Jag frågade även om antiserumet, varför det gavs Tinca och varför inte alla hundar får det. Har ju hört om många hundar som bara får kortison och sedan får åka hem. Det var inte denna veterinären som tog emot Tinca och satte in antiserum, men hon förklarade att den dåvarande veterinären hade ansett att Tincas allmäntillstånd var så pass dåligt att hon behövde det. Tydligen sätter alla djursjukhus nästan alltid in antiserum numera, även om vissa ”äldre” veterinären håller kvar vid kortison. Hon sa också att kortisonet tar bort symptomen, men inte orsakerna, vilket kan göra att hunden kanske inte blir sämre, men heller inte direkt bättre på samma sätt som antiserumet gör. Svårt för mig att fatta, men men… Alla hundar under 10 kilo ska ha antiserum för att få större chans att överleva, men en stor hund klarar sig bättre. Kan tillägga att bara antiserumet gick på sådär 6000:- I övrigt var det kostnaden för inläggningen och besöket mitt i natten som kostade mest pengar…

Vi är i alla fall oerhört glada att vi faktiskt åkte till Göteborg mitt i natten och att jag inte lyckades somna ifrån Tincas oroliga beteende. Annars kunde det ha gått hur illa som helst…

Till något mycket roligare: Stort grattis till Ingrid/Allt-I och Jessica/Sota till uppflyttningen idag! :D

12 kommentarer:

 1. Vad skönt att Tinca är hemma igen! Har tänkt på er ska du veta. Nu hoppas vi att hon piggar på sig sakta men säkert och att allt är ua när ni ska på återbesök på djursjukhuset.

 2. Vad skönt att Tinca är hemma igen och att hon mår lite bättre. Ja nu är appellen avklarad, det känns jätte skönt !!! Tack för grattiset :).

 3. Skönt att läsa att Tinca är hemma igen ! Skrev i förra bloggen att vi höll tummarna för att det skulle gå bra, och att det var en himla tur att du ” lyssnade ” på Tinca, men bloggen ville inte ha mitt inlägg .. :( Hoppas att det går bättre den här gången !
  Kramizar !

 4. Nej men usch vilken pärs ni haft!
  Verkligen tur att du lyssnade på Tinca och skönt att läsa att ni fått
  hem henne igen.
  Hoppas hon vilar duktigt nu så hon snart är sitt pigga vanliga jag igen!
  Många kramar från oss.

 5. Har tittat in här flera gånger idag… skönt att ni nu fått hem er lilla tjej . Håller allt vad vi har för att hon snabbt återhämtar sig och blir helt ok igen!!

 6. Nämen fy vad ni varit med om då :-( Skönt att det gått så bra och att hon fått komma hem till er igen. Man ska verkligen lyssna på sin instinkt även om det är natta.
  Krya på dig Tinca!

 7. Provar att skriva här en gång till ;) Mailadressen var med förut också men det gick inte… Skönt att hon är bättre Tinca :) Kan tänka mig att det blir spring i benen av att behöva gå i koppel ;)
  Ha det gott!

 8. Usch vad är det jag läser. Vilken tur att ni åkte in. Håll superkoll på henne. Har varit med om hundar som varit någerlunda ok de första veckorna men som sedan blivit dåligare igen. Så var 110% uppmärksamma. Antar att ni ska in och ta nya prover igen om tre veckor. Håller tummarna för att allt ska vara bra!
  Kram
  /Catja

 9. Hej! Har inte hälsat på här inne och vad möts man av… usch vad hemskt!!Förstår du måste ha varit orolig. Kommer själv ihåg vår resa till Blå Sjärnan med Oliver mitt i natten ch vet hur tankarna vandrar och hur man mår då… Skönt att allt gick så bra! Stora kramar till er alla!!

Stängt för kommentarer.