ntligen hemma igen!

Vill brja med att tacka alla snlla mnniskor som hrt av sig p telefon, mail, i bloggen och i gstboken. Ni r underbara – tack fr ert std!

Nu r Tinca hemma igen och det r jttesknt. Vi fick samtal frn Bl Stjrnan i morse vid halv tio om att Tinca skulle f ka hem idag, s vi gjorde oss frdiga och kte ivg till Gteborg fr att g p stan ngra timmar innan det var dags att ka till djursjukhuset. Det enda vi kpte var 10 doftljus till ett mycket billigt pris, annars var vi tomhnta – trkigt men sant!

Enligt veterinren har svullnaden p hasen gtt ner, men den hade d verkligen gtt upp sen vi sg den sist! Jsses vad stor den var tyckte vi… Den hade tydligen kat mycket och nu gtt ner igen. Hon haltar inte direkt men gr konstigt med benet. Hon r vldigt sl och kan inte st stilla en lngre stund utan att tappa balansen, antal att det r de smrtstillande tabletterna som gr henne lite yr och dsig? Vi har ftt tre recept p tabletter som vi ska hmta ut imorgon: smrtstillande, antibiotika och antihistamin. Hon har ven blivit ordinerat korta koppelrastningar de nrmaste tv veckorna, i vrigt ska hon ha det lugnt inomhus. Inget springa ls, inget arbetande och ingen lek med andra hundar. Hon mste ta det lugnt ett tag fr att inte f ngra bestende men, exempelvis p hjrtat, njurarna eller levern. Om tio dagar ska vi p terbesk (dock hr i Jnkping och inte Gteborg!) fr att ta nya blodprover och kolla hjrtat.

Jag frgade ven om antiserumet, varfr det gavs Tinca och varfr inte alla hundar fr det. Har ju hrt om mnga hundar som bara fr kortison och sedan fr ka hem. Det var inte denna veterinren som tog emot Tinca och satte in antiserum, men hon frklarade att den dvarande veterinren hade ansett att Tincas allmntillstnd var s pass dligt att hon behvde det. Tydligen stter alla djursjukhus nstan alltid in antiserum numera, ven om vissa ”ldre” veterinren hller kvar vid kortison. Hon sa ocks att kortisonet tar bort symptomen, men inte orsakerna, vilket kan gra att hunden kanske inte blir smre, men heller inte direkt bttre p samma stt som antiserumet gr. Svrt fr mig att fatta, men men… Alla hundar under 10 kilo ska ha antiserum fr att f strre chans att verleva, men en stor hund klarar sig bttre. Kan tillgga att bara antiserumet gick p sdr 6000:- I vrigt var det kostnaden fr inlggningen och besket mitt i natten som kostade mest pengar…

Vi r i alla fall oerhrt glada att vi faktiskt kte till Gteborg mitt i natten och att jag inte lyckades somna ifrn Tincas oroliga beteende. Annars kunde det ha gtt hur illa som helst…

Till ngot mycket roligare: Stort grattis till Ingrid/Allt-I och Jessica/Sota till uppflyttningen idag! :D