8000 kr fattigare

Inte för att jag varit rik innan eller så, men nu har jag verkligen inte mycket pengar kvar… *suck* Men jag kan se – hämtade ut mina nya glasögon idag och jösses vad vacker naturen är, haha! :D Har ju haft mina gamla dåliga glasögon sen påskafton (förutom ett par dagar) och har väl vant mig vid att inte se särskilt mycket. Så när jag väl tog på mig mina nya glasögon blev jag nästan snurrig över att se så skarpt. Jag ser till och med löven på träden 50 meter bort. :P

Ja, och så har Tinca opererats idag med förstås, det blev inte heller billigt. :( Det är verkligen tur att man har en försäkring – undrar hur man skulle klara sig annars? Tincas försäkring har vi verkligen utnyttjat om man säger så… Operationen gick bra och hon har tre sår nu som är sydda med 3 stygn vardera, vi ska på återbesök om 14 dagar för att ta bort stygnen. Förra gången (i oktober) när hon opererades sydde de med stygn som försvann av sig själva och med bara huden på nåt sätt, men det hade svårt att läka och gick upp ett par gånger. Såren ser fina ut och håller ihop bra än så länge! :)

När vi var på veterinärbesök för nån månad sen så hade Tinca 6 knutor, men bara 3 av dem fanns kvar idag. De har alltså försvunnit av sig själva, men veterinären ville ändå plocka bort de 3 knölarna som fanns kvar, för säkerhets skull. Så nu får vi bara hoppas att det inte är något allvarligt.

Vid förra besöket vägde Tinca 29,5 kg och hon är tanig och magrar hela tiden. Vi skulle då lägga på ett par deciliter mat varje dag, för att se om hon ökade i vikt, men idag vägde hon 29 kg och hade således minskat 1 kg sen några veckor tillbaka, och då har vi gett henne 2 dl mer mat per dag. :( Så idag blev det till att ta ett prov på bukspottskörteln, och tydligen skickar de alla sådana test till Texas (USA) numera för att de har bäst utrustning tydligen, och det kommer kosta 1600 kr. Härligt! *suck* Bara att hålla tummarna för att det hjälper oss…

Tinca har varit väldigt pigg ikväll (inte så konstigt efter att ha suttit i en bur på sjukhuset hela dagen) så hon har haft svårt för att koppla av. Vi var ute en sväng nu på kvällen så hon fick springa av sig några minuter på fotbollsplan. Vi ska akta oss för skogen och hårda träningspass (eftersom ena såret är på benet) men långpromenader i koppel är inga problem! :D Känns som en väldigt positiv grej faktiskt!! Faktiskt känns det som att det skulle vara några problem att ha henne lös heller, bara det är öppen mark. *skönt*

Tack för alla hälsningar!! Ha nu en riktigt bra helg allihopa!

En kommentar:

Stängt för kommentarer.